• 0Fritz0
    #9
    3 dl bor körülbelül annyi kalóriát tartalmaz, mint egy alma (átlagban).
    A gond ezzel az, hogy ivással sokkal könnyebb kalóriát bevinni, mint az evéssel.
    A hozzáadott cukrok miatt csak a száraz borok jöhetnének szóba, de ezekből meg nem lehet alkoholizmus nélkül tartósan bevinni kívánt mennyiséget.

    Az alkoholistákból rengeteg a túlsúlyos (pl. sörhas).
    A "múmiák" nem az alkohol miatt soványak, hanem mert ehhez azért társul egy jó adag egészségtelen életmód és persze a nagy mennyiségű alkohol sejtromboló, vitaminhiányt okozó és immunrendszer romboló hatása sem elhanyagolható tényező. Meg egyszerűen a "múmiák" inkább isznak, mint esznek.

    Az ellagic sav (Ami egyelőre erős antioxidánsként van jegyezve és laboratóriumi kutatási fázisában jelenleg igen ígéretes a rákbetegségek gyógyításában) elsődleges forrása a fekete málna (kisebb mennyiségben megtalálható a földieperben, áfonyában, gránátalmában, pekándióban és a szelídgesztenyében is), de akkor persze nem lehet olyan nívós cikket írni, hogy "Zsírégetés borral?", aztán néhány mondattal később megcáfolni a címet és leírni, hogy egy szőlőmagból kivont savról van szó.
    Ezért nem érdemes kérdőjellel megírt cikkeket olvasni, mert ilyenkor bármilyen faszságot leírhat a mélyen művelt cikkgyártó.