• Tetsuo
    #22
    Én nem Norvégia ellen hoztam fel dolgokat, hanem tényeket közöltem - akár "mindkét oldalon". Egy közeli rokonom kint él Oslo melett.
    Mint írtam alább, a fene nagy "demokrácia" egyrészt annak köszönhető, hogy előtte komolyan utálták az idegeneket és nem igazán volt átmenő forgalom sem, ennek hozományaként alakult ki egy összetartó nemzet, ahol még a baloldal sem a nemzet ellen van (lásd az Utoya szigetén táborozó baloldali, Izrael-ellenes tüntetők). Másrészt a geopolitikai helyzet miatt is pl. kimaradtak a komoly rablásokból (pl. szocializmus néven).
    Harmadrészt pedig - leegyszerűsítve az ökológiai lábnyom vizualizálja - a kiemelkedő jóléti társadalmak a többi társadalom ill. környezete rovására növekszik, virul.
    Ezen három alap tényt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

    Természetesen jobb Norvégiában élni, mint Észak-Koreában, ez hogy jön ide? Beszéld meg azzal, aki ennek ellenkezőjét állította. ;-)
    És természetesen sokkal jobbak a gazdasági körülmények is, mint mondjuk Magyarországon (vagy a világ legtöbb országában), így sokak számára alapbl élehtőbb hely - a fent taglalt okok miatt.
    Amin viszont nem változtathatnak, a túl hosszú ill. túl rövid nappalok és a hideg, na meg a kaja. ;-)