• asgh
    #2
    Vegyük sorra a lehetőségeket:
    1. A konzol ugyanaz maradna, csak a hdmi kimenet előtt 4K-ra scalelnék a képet. Ennek semmi értelme, mert ezt a 4K tv-k amúgy is megteszik.
    2. Csak a média lejátszás lenne 4K, a játékok meg maradnának HD-ban és scalelnék őket. Ehhez nem elég egy 4K dekódert építeni a konzolba, azt el kell látni 4K adatfolyammal is, azaz hozzá kellene nyúlni az hálózat kezeléshez és/vagy 4K képes optikai lejátszót kell a gépbe rakni (aminek még a szabványa sem végleges, ha jól tudom). Azaz úgy kellene alapjaiban megváltoztatni a hardver nem elhanyagolható részét, hogy közben 100%-ig kompatibilisnek kell maradnia a régi modellekkel. El tudom képzelni mekkora balhé lenne abból, ha a tartalmakat két formátumban PS4 "old" - PS4 "new"' adnák ki a kompatibilitási problémák miatt.
    3. Az egész konzol, azaz a média lejátszás és a játékok is 4K-ban mennének. Ez egy alapjaiban teljesen új konzol platform kiadását jelentené, bőven az előző életciklusának lejárta előtt.
    Az egész macerát ráadásul egy olyan formátum erőltetése miatt vállalnák, amire sem tartalmak nincsenek, sem valódi fogyasztói igény.