• mizar1
    Szerintem fölösleges kreténezned bárkit is.
    Gondolkodni annyi, mint mást gondolni mint a tömegek.
    Tedd el ezt a beszélgetést, s majd emlékezz erre, amikor pár év vagy évtized múlva ez a "széndioxid kibocsájtással okoztuk a földi klíma megváltozását" paradigma megdől és általánosan elfogadott lesz.
    Sok mindent olvastam én már, a hetvenes években is téma volt már a globális fölmelegedés, meg az is, hogy az ezredfordulóra kimerülnek a Föld kőolajkészletei.
    A klímaváltozásnak nagyon sok oka lehet. Ha akarod én is sorolhatom neked. Szerintem a sok tényező közül az emberé a legutolsó a sorban, ha egyáltalán megüti azt a mértéket, hogy bármilyen hatással is van. De szerintem nincs.
    Az átlaghőmérséklet függvényben az a kis kilengés ami most van, csak egy csekélyke fodor a grafikonon.
    Már többször szóba hoztam, ezt soha sehol nem közlik az emberekkel, hogy a Napnak van egy közel nyolcvan éves ciklusa is a tizenegy éves mellett, ezért a mai időjárás nagyon hasonló a nyolcvan évvel ezelőttihez. Sejtenek egy nagyjából kétszázötven éves napciklust is, de ehhez még kevés a megfigyelés.
    A Föld energetikai rendszerére a Nap van a legnagyobb hatással. Miután elegendő víz van a Föld felületén és a víz hőkapacitása igen nagy, a rendszer önszabályozó. A széndioxid nem oka, hanem következménye az átlaghőmérséklet változásnak. Ez több száz év is lehet, egyesek nyolcszáz évet emlegetnek. A részletek persze bonyolultak, de a lényeg, hogy minden változást a Föld próbál visszaállítani, és ez sikerül is neki. A nagy változásoknak pedig csillagászati és földtani okai vannak, azt befolyásolni hál' Sten nem tudjuk, mert szerintem csak jobban elrontanánk, mivel a döntéseket politikusok hozzák, nekik pedig tudvalevően nem sok eszük van. Legtöbben még Istenben és az ördögben is hisznek, így rájuk nemigen lehetne számítani.

Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.02.07. 17:30:33