• bdzsana
    #40
    "Ja a liberalizmusban is, de ez milyen erdekes modon el van a magyarazatkor felejtve. :)"
    Tudod a liberalizmus nem varázsütésre jött, ahol egyből melegfelvonulással kezdtek, hanem egy folyamat, aminek a célja a jogi egyenlőség.
    Az emberekre nem lehetett egyből ráerőszakolni, hogy na mától ugyanolyan vagy mint a rabszolgád, és annyit éra szavazatod mint az asszonyé. De a liberalizmusnak mégis csak sikerült végül elérnie ezt a fajta egyenlőséget is.

    "Ez a kijelentes meg egy vicc, a legnagyobb liberalis ertekrendet vallo orszagban a legmagasabb."

    Akkor úgy látszik nem nagyon sikerült utána nézned a dolgoknak:) Erre ezért nem is reagálnék.

    "Jah akkor nem arrol van szo amirol en eddig beszeltem, hogy semmi masrol nincs szo, mint a gazdagok erdekei vedelmerol ebben a al liberalista populista demagog szoveg mogott ? Dehogynem. Mert ha nem az lenne ,akkor a klasszikus liberalizmus formaja letezne, ahol mindenki egyenlo. Ja de meg sincs az, ehelyett kulonbozo liberalis maszlagokat gyartottak az onmagukat eloterbe helyezok es masokat kizsakmanyolok."

    A fenti dolog fényében így ez teljesen értelmét veszti.

    "aki a liberalizmust felhozza mint ellenerv, hogy ne hasonlitsuk a gorogokhoz, mert ott volt rabszolgasag"

    Na térjünk már vissza akkor ide egy kicsit. Szóval te azt állítod, hogy a liberalizmus csak papíron létezik, gyakorlatban nem. Akkor mégis honnan veszed, hogy a mesés görög demokrácia pontosan úgy működött, mint ahogy te szépen bekopiztad a wikiről?