• bdzsana
    #37
    Egyrészt nem azt mondtam, hogy a hajléktalanoknak arany élete van, hanem azt, hogy sokkal jobb a helyzetük a liberális országokban. A hajléktalanok helyzetét érdemes a hajléktalanok aránya is mutatja, ugyanis a legfontosabbak az olyan törvények, amikkel el lehet kerülni a hajléktalanságot. Ezt nevezik a szociális hálónak. A liberalizmust épp hogy azzal vádolják, hogy ez a háló túlságosan erős, és olyanoknak adják a pénzt akik nem érdemlik meg. Nyugat-Európai országokban ott van még a progresszív adózás, ami a szegények és a gazdagok közti különbséget hivatott csökkenteni, és mit ad Isten? Ez az arány pont ott a legjobb, vagyis ott valósul meg legjobban az emberek egyenlősége.

    A másik része a hajléktalan kérdésnek az, hogy mit kezdünk velük ha már azokká váltak. Nehéz tagadni, hogy a hajléktalan kérdést is a liberális demokráciában kezelik a legjobban. Ugyanis a hajléktalanok kriminalizálása nem liberális, ezért is támadták szeretett kormányunkat.

    De ha nem akarsz nekem hinni nézd meg a számokat, nézd meg mely országokban a legkevesebb a hajléktalan.

    Minden esetre elég furcsa, hogy pont te nem bírod fenntartani a minimális tiszteletet a másik ember iránt, aki a "látszat" szabadság ellen emeli fel a szavát.
    Itt nem csak magamra gondolok, hanem mindegyik más topicban, ha hozzászólsz kapásból sértegetéssel indítasz.

    Mégis milyen szabadságot akarsz te, ha egy kanál vízben megfojtanád azokat akinek más a véleményük?
    Tudod a szabadságnak és egyenlőségnek pont az a lényege, minden ember ugyanannyit ér attól függetlenül, hogyan gondolkodik:) Szemmel láthatóan te pont ezzel nem értesz egyet, már így a témára visszatérve :)