• bdzsana
    #20
    "Nem tudom, hoguy ez a "kapásból" mondott 3 pólus(??) mire válasz, én nem írtam olyat, hogy ez a világ egypólusú. Azt viszont állítom, hogy valakik szeretnének egyedüli pólus lenni. Gondolod, hogy most hallok először Kínáról? Vagy mire válasz ez a felsorolás?"

    Lehet én értelmeztem félre, de az eddigi hozzászólásaid alapján, azt hittem, hogy az USA egyeduralmát sugallod az egypólusú világgal.

    "1.) Az aktuális technikai fejlettséghez KÉPEST mit nyújt az embereknek az adott politikai rendszer. Vagyis ha összehasonlítjuk a római rabszolgatartó rendszert a maival, akkor KORRIGÁLNI kell a technológiai fejlettséggel. Így már korántsem olyan csodálatos a kép."

    Már hogyne lenne olyan szép a kép? Technológiától függetlenül van pár fontos tényező. Az egyik például az, hogy elköltözhetsz bárhova az egész világon. Ezt te most természetesnek veszed, pedig fel sem fogod, hogy ez mekkora dolog, ha már a római rabszolgasághoz hasonlítod. Tény, hogy a rendszert nagyban tudják befolyásolni a gazdagok, de semmi nem gátol meg abban, hogy te is gazdag legyél.

    "2.) Az, hogy MOST ÉPPEN PILLANATNYILAG van valamekkora fokú LÁTSZAT-szabadság, nos ez csak azokat téveszti meg, akik nem látnak tovább az orruknál.
    Abban a pillanatban, mihelyt a hatalmat bárki kikezdhetné, megszűnik a szólkási szabadség. Elillan, mint a kámfor!"

    Na, amúgy ha ennyire látszat szabadság van, és ez a legaljasabb rendszer ami valaha volt, akkor kérlek legalább egy rendszert mondj, ahol az emberek szabadabbak voltak.
    Ja és a látszat szabadságot légy olyan kedves magyarázd meg konkrétan azzal, mit nem tudsz ma megtenni, amit egy olyan általad elképzelt tökéletes világban megtudnál tenni.

    "...Szétverték Magyarország iparát, ELADÓSÍTOTTÁK az országot, dirigálnak nekünk (rablóprivatázció, mondvacsinált adósság fizetése...."

    Annyira vicces, hogy a liberális demokrácia ellen a hírhedten "illiberálissá" válni akaró Magyarországot hozod fel, ahol a liberalizmus már egy szitokszó. Képzeld tudom, hogy itt rossz a helyzet, de egy igazán liberális országban pl.: Németország, Norvégia pont az ellenkezője igaz. Ott például nem a munkástól vesznek el jogokat a munkaadó javára, hanem éppen fordítva. A törvények az átlátható rendszerért születnek és nem ellene mint itthon. Kívánom neked, hogy legalább egy pár évig élj egy ilyen országban, és a totál negatív képed biztosan változni fog. Egy magyar ember elképzelni sem tudja milyen az amikor örömmel adózik valaki, pedig vannak ilyen országok.

    A bevándorlás problémáját én is valósnak tartom, de ez nem olyan dolog, ami miatt egy egész rendszert borítani kell.

    A liberalizmussal a legtöbb embernek az a baja, hogy a kisebbség érdekeit védi a többséggel szemben. És ezt pont azért tartják problémásnak, mert magukat a többséghez sorolják, pedig egy adott tulajdonságra kihegyezve valószínűleg ő is kisebbség. Kisebbség, ha ő programozó, kisebbség, ha ő szőke stb. stb. stb.
    A liberalizmus biztosítja az alapvető jogokat mindenkinek amit a többség sem törölhet el. Maga Orbán Viktor bizonyította be ennek fontosságát, amikor egy országot fordított a tűzoltók, tanárok, egyetemisták stb. ellen. Kifogott egy kisebbséget és a többséget hergelte ellene. Ilyen politikus bármikor jöhet, akár nála sokkal durvább kivitelben is és a nép mindig vevő lesz rá.