• Archenemy
    #19
    Ó, Molnibalage érdekesen működik ebből a szempontból. Ugyanis azokat a konteókat, amiket valószínűnek tart, hirtelen átminősíti "nem is konteóvá", hanem valami más kifejezéssel illeti, pl. "fedősztori mögötti valódi események". Így nem kell belátnia, hogy maga is konteókban hisz.

    Mert hát ha van egy olyan konteó, hogy gyíkemberek építették a piramisokat az üreges Föld belsejéből, akkor ebből valamiért neki, meg egy csomó embernek is következik, hogy az összes konteó baromság. Közben meg ők is látják, hogy akár a Kennedy ügy, de akár az iraki háború is olyan, hogy a hivatalos indoklás legfeljebb részben igaz (pl. Szaddam tömegpusztító fegyvereitől való félelem).

    Ezt a disszonanciát oldja fel úgy, hogy a számára kedves vagy valószínűnek tűnő konteók "igazából nem is konteók", hiszen a conspiration theory nem azt jelenti ám, hogy összeesküvés feltételezése, hanem hogy ufópiramisok :)

    De sokan vannak még ezzel így, szóval nem gond :) Azok hiszik azt, hogy ha valaki "konteós", akkor feltétlen szíriusz-ősmagyar-csakra-atlantiszi szerencsétlen lehet.