• Irasidus
    #58
    "Amúgy meg semmi jelentősége nincs a galaxis közepén lévő féregjáratnak, akár létezik, akár nem. Mivel még a Marsra sem tudunk eljutni, a szomszéd csillagok eleve elérhetetlenek még számunkra, akkor mit akarunk a több 10ezer fényévre lévő objektumtól...?"

    Elhiszem, hogy Neked mindegy, hogy mi van a galaxis közepén, de miért kell ezt hangoztatni? Tudod nem mindenkinek mindegy, hogy milyen a világ. A csillagászatnak és magának a tudománynak nem az a feladata, hogy eljuttasson embereket a Marsra, vagy akárhová. Tudod vannak műszerek, amivel távolból lehet vizsgálni a dolgokat, néha még jobban is mintha odamennék. Amúgy meg egy érvelési hiba, attól még hogy a Marsról annyit tudunk amennyit, nem következik, hogy másról nem tudhatunk legalább ugyanannyit, vagy többet, vagy kevesebbet. Nincs ok-okozat a kettő között.

    "Személy szerint nem tudom jobban elmagyarázni, mivel nem vagyok sem képzett elméleti matematikus, sem fizikus."

    Pedig a feketelyukakat csak is matematikán és fizikán, pontosabban a relativitás elméleten keresztül lehet megérteni, ami úgy 5 év egyetem 2 év phd... Az ilyen ismeretterjesztő források nyomán elkezdett okoskodásnak (már elnézést), és az ebből levont konklúzióknak semmi köze a feketelyukakhoz. Ugyanis azok amiket olvasol csak hasonlatok, metaforák, és egyszerűsítések halmaza - a laikusoknak. Egyszóval, olyan mintha egy mese könyvel vitatkoznál... Én nem tenném a helyedben, de mindenki úgy égeti magát ahogy akarja. Még egyszer elnézést, nem bántásnak szántam!