• Irasidus
    Nekem a te személyeddel semmi bajom, azzal van bajom amit mondasz. Csak ismételni tudom magamat, én az emberi faj részének tartom magamat, de én soha életemben nem irtottam erdőt, nem irtottam embertársaimat, és az emberiség igen jelentős része szintén így van vele, inkább ellenzi, sőt más emberek még tesznek is ellene. Mégis, te kollektíven az egész emberiség gyilkos favágónak tartod, és azért mert egy kisebbség ilyen, te leprimitívizel mindenkit, kivétel nélkül. Hát kösz szépen. Ha ez nem felsőrendűségi komplexus a részedről, akkor csak grafománia lehet. Azonkívül egy ekkora méretű erdőirtáshoz - lehet, hogy most tudod meg, de - szervezettség kell, meg munkagépek, meg infrastruktúra, meg el is kell szállítani a fát, stb. amihez fejlett technológia kell. Ez nem éppen primitív.

Lehet, hogy neked az elmélet fizika csak fecsegés, de ez azoknak a kibúvója akik nem értenek a fizikához, és a tudományos gondolkodáshoz. A fizikának vannak szabályai – és ezt elvileg, nem tőlem kellene olvasnod először, hanem iskolában kellet volna tanulnod neked is. Ok, az oktatási rendszer úgy rossz ahogy van, megértelek, de akkor figyelj! Szóval a fizika a körülöttünk lévő természeti világ megismeréséről szól. Úgy kettőezer éve rájöttek, hogy a világ szabályok szerint működik, például a feldobott kő mindig lefelé esik. Ezeket a szabályokat kutatva rá lehet jönni a jelenségek közötti (kulcsszó) összefüggésekre is, és az elméleti fizika ezeket az összefüggéseket keresi, amit természetesen a kísérleti fizikusok meg bizonyítékkal alátámasztanak vagy cáfolnak. Eddig, a bő kétezer év alatt úgy néz ki, hogy ez a módszer nagyon is bejött, és az elméletiek mindig 10 lépéssel előbbre járnak. Persze ha valamiről nem tudsz, az nyilván lehet fecsegésnek tartani, de ez a te tudatlanságod csupán...