• Irasidus
    A megfigyelés, illetve elbeszélés NEM a te tapasztalatod. Most komolyan azon vitatkozunk, hogy nem kell mindent megnyalni, akarom mondani megtapasztalni mert lehet tanulni, megfigyelni, stb.? Eszem megáll ilyenkor, te iskola helyett hova jártál? Én, az emberi faj részének tartom magamat, de én soha életemben nem irtottam erdőt, nem irtottam embertársaimat, és az emberiség igen jelentős része szintén így van vele, inkább ellenzi, sőt más emberek még tesznek is ellene. Az emberek egy kalap alá vevése, vagyis saskutyázása már Hitler óta nem divat. Továbbá, egyetlen árva, valóban piritív szivacsot, medúzát, stb. sem láttam még erdőt irtani, vagyis környezetet átalakítani, tehát az erődirtás az én értelmezéseben nem primitív... Sajnos a definíciód - a primitívségről - egyrészt önkényes, másrészt következetlen és illogikus. Úgy nem fogjuk megérteni egymást, ha végig sem gondolod mit írsz, csupán csak engem akarsz lenyomni a vitában, ráadásul ennyire óvodás – mindent meg kell nyalni, akarom mondani tapasztalni – szinten.