• halgatyó
    #17
    Nagy itt az öröm. Huj-huj! Hiába no, szeretjük a potya dolgokat:-)) Akik a leghangosabban tördelik a lándzsájukat, azok örülnek legjobban az ingyen winfosnak.
    Szép is lenne ez az egész rózsaszín hírtömeg (én is szeretem a potyát, csak nem csinálok hozzá filozófiát), de engem pár dolog zavar.

    1.) Az új Win éppúgy tele lesz hátsóbejáratokkal, mint a régi. Ugyanis az a gazdasági-politikai rendszer, amelyben a gumitalpúak úgy járkálnak ki-be a gépünkön, ahogyan csak akarnak, az változatlanul megvan, sőt...

    2.) KEZDETBEN minden winfos villámgyors és szuper vala (huj-huj!) aztán egyre jobban belassul.
    Érdekes, hogy ezen az újrainstallálás is csak addig segít, amíg el nem kezdik a háttérből frissítgetni a windowst. Aztán jönnek bizonyos programok, hogy nekik bizony a MS net framework 4.lofasz verzióra van ám szükségük... no onnantól vége a gépnek.

    Én NEM BÍZOK MEG egy olyan cégben, amely ilyeneket csinál, akármilyen bájos bülbülhangú bejelentéseket tesz is.

    3.) Továbbra sincs konkurrencia a PIACON (a linuxról később). Vagyis MONOPOL helyzetben van a MS. Gyakorlatilag azt csinál tehát, amit akar. És NEM jótékony dzsóbácsi, mégha annak is akar látszani. Ez az ingyenes Win 10 EGY TRÓJAI FALÓ!
    Rájöttek, hogy az emberek nem szeretnének évente új winfost venni, és a piac beállt. Hát lendíteni akarnak rajta, MAJD BEHOZZÁK ám a mostani veszteséget, affelől senkinek se legyen kétsége.
    Az ingyenes Win10 nem más, mint BEFEKTETÉS. Majd megtérül.

    Minden esetben, amikor az emberek VALÓS SZÜKSÉGLETEI ki vannak elégítve, olyankor a piac leül. Nemcsak a programok terén, hanem mindenütt.
    Ezt a helyzetet kétféle filozófiával lehet megközelíteni. Egyik, hogy az emberek valós szükségletéből kiindulva örülünk és más területeket keresünk. A másik (ehhez a nyomorult korszakhoz illő) megközelítés: CSINÁLNI KELL szükségleteket, kerül amibe kerül! Ha csikorgatják a fogukat és szitkozódnak, akkor is! Meg is dögölhetnek, de a pénzüket adják csak ide szépen!
    (Ez ALAP viszonyulás. kiégnek a villanykörték? szétesik a cipő, elszakad a ruha? sebaj! dobják ki! Hadd nőjenek azok a szemétdombok, meg a mi bankszámlánk...)

    4.) A linux ingyen van, tudom. De alig van progi, amelyik fut rajta. Vagyis inkább kényszerkonkurrencia a winfosnak, mint TÖMEGES valós alternatíva.
    Mégis, ha a MS nem hagy fel ezzel a még több pénzt filozófiával, akkor bizony egyre többen fognak UBUNTUt használni. Böngészni meg dokumenteket írni azzal is lehet.