• pignoris
    #5
    Tökéletesen egyetértek azzal, sőt nekem is eszembe jutott, hogy mennyivel jobb hatékonyabb és gyorsabb lehetne a kormánnyal az interakció ha neten keresztül lehetne szavazni. (az már tényleg klasszikus demokrácia lenne ha a nép akarata így érvényesülhetne). (de mi van ha megmásítanak eredményeket ha az érdek úgy kívánja?)
    Továbbá osztom azt is, hogy (látszólag) követhetőbb lenne a pénz áramlása. (honnan tudjuk, és ki bizonyítja hogy nem csak megrendezett volt egy utalás egyik számláról a másikra).
    Szóval én úgy látom, hogy ez csalóka. Elképzelem, hogy mindent átsző az online és az elektronikus megoldások. De ez a hatékonyság és a biztonság hamis illúziója.
    És mindaz amit felsoroltál, ami mozgatja a társadalmat, az hogy kapcsolatot létesíts, az, hogy fizetni tudj mind mind ettől függ. Egy rohadt nagy big data az egész. És minden ember csak egy hatalmas adathalmaz része. Az ijesztő továbbra is az, hogy mi van ha kihúzzák a dugót? Mindenki ott áll a sötétben és még egy kiflit sem tud venni mert nincs mivel? A másik az, hogy bele gondolni is durva, hogy mikre képesek a kormányok különféle hekkelésekkel. Az általad említett tagadhatatlan előnyök mellett ott van az, hogy gombnyomásra, távolról mozoghatnak pénzek, adatok. Ha kell kitörölhetnének rólad mindent, elszedhetik a pénzed, vagy neagyisten minden gond nélkül rád kenhetnek valamit, és nem csak a titkosszolgálatok... könnyebb a hamisítás, a dezinformálás. És innentől legyen akármilyen vad is egy konspiráció, a lehetőségek, és módszerek végtelen tárháza miatt még az is simán elképzelhető lesz, mert amibe "drót kerül" az onnantól kontrollálható.
    Az egész csak egy bábszínház lesz amit azok mozgatnak akik a madzag másik végén vannak. Én ebben látom a hatalmas veszélyt.