• asgh
    #13
    A homorú kijelző (és a TV is, legyen akármekkora) azért hülyeség, mert lehetetlen becsicsillogás-mentes pozícióba állítani és egyszerre csak egy ember számára ideális a betekintési szög. Irodai környezetben ráadásul feleslegesen foglal több helyet a kelleténél.
    Mozikban persze használnak hajlított vásznakat (onnan jött az ötlet), csakhogy ott kontrollált fényviszonyok vannak (sötét), nincs becsillogás és minden szögből jól látható a vászon.
    Az egész fejlesztési mizéria a tv-k és a monitorok körül (3d, 4k, hajlítás, egzotikus oldalarányok) azért alakult ki, mert a hagyományos tv gyártók helyét átvették az IT cégek és képtelenek megérteni, hogy a kijelzők esetében más üzleti modellt kellene követniük, mint mondjuk a mobil szegmensben. TV-t és monitort az emberek általában hosszabb távra vesznek és nem rohannak a boltba, ha kijön egy új. Ez a piac sokkal jobban hasonlít a jármű vagy a lakáspiacra, ahol a vevő hosszabb távra tervez ezért felesleges marketing bullshittel újabb vásárlásra ösztönözni.