• NEXUS6
    #97
    Namost kezdem azzal, hogy egyértelműen a nyugati/amcsi érdekszférába tartozunk, ezen nekünk kisembereknek nincs mit vitatkozni, hogy mi lenne jobb. Ez van és kész.
    De látni kell azért, hogy nem azért van ez így, mert mi így döntöttünk. Még csak nem is azért mert a vezetőink így döntöttek, hanem mert Gorbacsov és Reagan annakidején így döntöttek. Ez a nagy büdös szitu!

    Aztán 56. Először is az amcsik rendesen nyomatták a Szabaderópa rádióban, hogy "a szövetségesek csapatai az osztrák határon", szal gyerünk lázadjunk! Aztán max diverzánsokat küldtek, felkészített disszidált magyarokat. Aztán mikor is kezdődött a forradalom leverése? Úgy van, nov 4-én. Addig viszont az oroszok pont az amcsi konfliktustól tartva elkezdtek kivonulni. Csak épp az amcsik mondták a russzkiknak, hogy nyugodjanak le, mert nem akarnak konfliktust. Az oroszok meg mondták, ha nem akarnak, akkor viszont ők szépen visszajönnek. Ennyi.
    Ha más nem volt, de egy diplomáciai bakit biztos elkövettek, még ha leszartak is bennünket és ezt egyesek most ráadásul természetesnek veszik. Ha fenntartják azt a látszatot, hogy esetleg belemennek egy konfliktusba, akkor az oroszok valszeg békén hagynak bennünket, mert hiszen már elkezdtek kivonulni!
    "A magyar forradalom első napjaiban maga a szovjet pártvezetés is megosztott volt. Hruscsov és a többség eleinte a katonai beavatkozás helyett a politikai megoldást, Nagy Imre reformkommunista vezetését támogatta. Miután azonban a koalíciós magyar kormány túllépett a Szovjetunió számára elfogadható reformok szintjén, az USA és a nyugati nagyhatalmak pedig kifejezték, hogy nem nyújtanak segítséget Magyarországnak, a szovjet politika vezetői is a katonai támadás mellett döntöttek."
    Ez csak a Wiki.

    Aztán az is egyesekben félreértésekhez vezet, hogy összekeverik az életszínvonalat/életminőséget az emberi jogokkal. Nos jó sok USA érdekszférájába tartozó országban xarnak az emberi jogokra, ráadásul az életszínvonal sem az igazi, lásd pl Mexikó. Marhára nem zavarja az amcsikat, hogy abban az országban, amivel egységes gazdasági/kereskedelmi rendszerük van szépen kinyírtak 40 diákot mert megláttak néhány gengsztert, amint gengszterkednek, ráadásul mindezt a rendőrség közreműködésével. Persze Mexikó nem az USA tagállama, persze jogilag tényleg nem, csakhogy gyakorlatilag egy gazdasági egységet alkotnak, a nyitott határokkal, a rengeteg legális és illegális mexikói munkavállalóval miegymással.
    És kb ua az lesz itt is, ha felvesszük Ukrajnát a kis "üzletembereivel" az EU-ba.