• Vol Jin
    #101
    "Namost kezdem azzal, hogy egyértelműen a nyugati/amcsi érdekszférába tartozunk, ezen nekünk kisembereknek nincs mit vitatkozni, hogy mi lenne jobb. Ez van és kész.
    De látni kell azért, hogy nem azért van ez így, mert mi így döntöttünk. Még csak nem is azért mert a vezetőink így döntöttek, hanem mert Gorbacsov és Reagan annakidején így döntöttek. Ez a nagy büdös szitu!!"

    Azért tartozunk oda, mert kulturálisan és földrajzilag odatartozunk. Pont kurvára nem számít semmit, hogy Gorbacsovval ki állapodott meg hogyan. A ruszkiknak már se ereje, se elszántsága nem lett volna visszaszereznie minket. Összedőltek a faszba, ezért kikerültünk a befolyásuk alól. Sokáig döglődtek, ezért nem tudtak ezen változtatni. Most amikor Putyin azt gondolta, hogy erősek lettek, nekimentek Ukrajnának, és kiderült, hogy ismét összeomlásra ítéltettek.

    Oroszország egy 150 milliós középhatalom, akink megmaradtak az atombombái meg az oldschool tankjai. Jaszkariztak a magas olajáraknál, most meg mehetnek szopni a rollerre. Ha leamortizálódik a hadiarzenáljuk, nem lesznek többek egy 150 milliós alkoholista csődületénél. Az egész attitűdrendszerük egy nagy moslék.