• culas25hc
    OFF téma

Egyébként én azt sem tartom kizártnak, hogy egy nem végtelen méretű anyagi világban elérhető, maximális technológiai fejlettségnek is van felső korlátja. Talán egy előző univerzumban már valaki elérte a maximumot, felhasználva az univerzum minden egyes elemét, végtelen életet teremtettek maguknak kvázi istenként alakítva saját világukat, de mivel a végtelenségben egy idő után már semmi új nem történik, rájöttek, hogy ennek így semmi értelme nincs, ahogy az életnek sem...és nyomtak egy reset gombot, így lett a nagy bumm. Talán az értelmes élet szerves része a világnak, és a gravitációs hatás helyett ez okozza a pulzáló univerzumot. Ugye jelenleg mintha az lenne a tudomány álláspontja, hogy a világegyetem örökké tágul. Ami előrefelé még értelmezhető, de visszafelé, a semmiből keletkező ősrobbanást én nem fogadom el. Szóval ha a gravitáció nem is, de az intelligencia miért ne okozhatná a pulzáló univerzumot?

Amúgy nem vagyok sem fizikus, sem matematikus, ez csak a saját idióta, félinformációkból kialakított világképem, de számomra megfelel, ameddig valaki nem mond jobbat :D:D
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2015.01.02. 20:43:10