Vol Jin#11
Valószínű, hogy az lehet, amire gondolsz. Megy egy kamu adatfolyam, ami mellett elküldenek egy igazit alacsonyabb bitrátával, és a zavaró jelet kiszedik belőle. Ezt úgy tudnám elképzelni, hogy a jelet újra alkotó berendezés (ha nem fénykábel lenne, hanem analóg eszköz, akkor erősítőnek hívnánk (kurvára zavaró, hogy nem jut eszembe a neve)), Tehát ami azonosítja, hogy most egy, most nulla, és a másik oldalán a vonalon elismételgeti, de magasabb, szabványos jelszinten, nem úgy, ahogy csillapítva megkapta a bemenetén.
Amikor PCM berendezésekkel foglalkoztam, még tudtam a nevét, de vagy 15 éve gazdasági vonalra mentem át....
Na szóval arra gondolok, hogy a vevő nem csak 0 meg 1 értékeket ismer fel, hanem a 0 és 1 mellett a 0,2 és 1,2-t is felismeri és a rejtett jel akkor 0, ha a fogott jel 0 vagy 1, és akkor 1 a rejtett jel, ha a fogott az 0,2 vagy 1,2.
Persze ehhez olyan berendezés kell, ami nem végzi szabványosan a munkáját, és a 0,2.t nem kerekíti 0-nak, az 1,2-t meg 1-nek. Mert alapban ezt csinálják, hogy az a zaj, meg a torzítás, ami a távolság és a kábelbe különböző szögben belépett fotonok eltérő úthosszúsága miatti "szellemképeffektus" hatására torzul.
Vagy nem tudom mire gondoltak. Talán arra, hogy egy lomha jelbe beleszőnek egy fürgébb, de alacsonyabb intenzitású jelfolyamot, és a zaj az információ itt is?