Hát vesszek meg ha értem, hogy miről szól a cikk, pedig egy tájékozott ámátőr szintjén azért tartok szerintem.
Szal ez egyrészt valami időosztásos rendszer lehet, ahol összekeverik a a csomagok sorrendjét is, de pl ha fél másodperces intervallumokat nézünk, akkor ezek visszaállíthatók. Ha nem számít a lag, akkor hosszabb idő tartamot vehetünk és akkor még alaposabb a titkosítás. Mondjuk tényleg az üzenet végén kapjuk meg a kulcsot, akkor az üzenet, akármilyen hosszú lejöhet, de csak a végén tudjuk elolvasni.
Nem tudom, hogy ez van-e a cikkben, de valami hasonló egy sima CD-n is van, ott sem egymás után jönnek az adatok, hanem keverve. Csak ott az adatveszteség csökkentése, a visszaállíthatóság és nem a titkosítás miatt.
Aztán ahogy nézem mindezt rárakják valami frekvencia modulációval egy nyilvános csatornára, mondjuk szórt spektrummal, frekvencia ugrásos módszerrel. Titkosításnak nagyon jó, meg valszeg több csatornát is titkosan egymásra lehet nyomni.
De a lényeg az hogy az időosztásos rendszer milyen frekvenciával, átviteli sebességgel műxik, mert az jelenti a maximális átviteli sebességet. Persze lehet veszteségmentesen tömörített anyagot is nyomatni.
Így első blikkre nem jön át, hogy mi az az újdonság, amiről a cikk szól, mert a mai rendszerek is kb így működnek! Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2014.12.02. 15:27:33