• Tetsuo
    :-) Hogy nem vagy százas és ezt kiemelem, talán hívhatjuk személyeskedésnek, de részemről egy objektív megállapítás akar lenni, semmi több. Nincsenek érzelmeim ilyen helyeken, témákban, tájékoztató jelleggel írok vagy éppen érdeklődően olvasom mások írásait, nem haragból, dacból stb. ami nálad megfigyelhető.
    Előjöttél a "személyes" képzelgéseiddel hogy pl. "Aki még nem jött rá, hogy az égvilágon semmi célt nem szolgál a létezésünk, csak egyszerűen vagyunk, azt teljesen hülyének tartom..."
    Ok, tartsad, de engem ez nem érdekel, érted? A durván szűk látásmódod, az álművelt ömlengésed és a trendi, alantas materializmusod már ismerjük. Én főleg.
    Amit viszont írtam, az nem efféle szubjektivitás, hanem újabb nézőpontok megvilágítása, logikai ellentmondás nélkül.

Talán nem jól fogalmaztam most, talán félreérted alapból is... Nem a világképeddel van a baj, hanem a hozzáállásoddal. Vitatkozni sem tudsz, észérveket felhozni, logikai szempontokat figyelembevenni és mint írtam, jössz az érzelmeiddel.
    Csak annyit tennék hozzá, ha már tényleg így belefolytunk a személyes dolgokba (amit én nem akartam, nem akarok magamról beszélni, a magam elméleteit említeni, fórumtársaké pedig abszolút nem érdekel stb.), hogy én hasonlóan gondolkodtam mint te most, hasonló hivatkozási alapom és nézeteim voltak anno, mint most neked. Valószínűleg elolvastam azokat a könyveket, amit a tudásod bástyájának tartasz... és innen tanultam tovább. Tehát úgy látom, eddig az a tapasztalatom, hogy egy materialista még nem tudott nekem újat mondani, plusz információt adni.
    Jogosan kritizálni egy nézőpontot úgy lehet, ha megismered azt. Általában egy materialista nem ismeri az "immaterialista", spirituális, metafizikai nézeteket, anélkül kritizálja azokat.
    Az igaz, hogy sok "spiritualista" úgy kritizálja a materializmust, hogy nem igazán ismeri azt, így nekik sem lehetnek komolyak az érveik, de aki mindkét tábor nézőpontját ismeri, az bizony nem a materialista oldalon foglal helyet.
    Szerintem ez piszkálja a csőrödet és ezért mosod össze a neked nem tetsző filozófusokat, vallási embereket a divatbuddhistákkal, a távgyógyító műsorok betelefonálóival.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.11.30. 16:34:59