• Frank99
    #20
    Elmesélek egy példát, ami velem (ügyféllel) történt meg. Az egyik ügyfelemet vizsgálta a Nav Zala megyében. Számtech cég, hónapokig ültek rajta, valami kis bírságot kaptak a pénztárkezelési szabályzatban hiányzó kerekítési szabályok nem rögzítése miatt, no comment. Egy kicsit kevesellték a 3-4%-os haszonkulcsot. A tulajdonos nyomtatott egy webes céget, előző két évi közzétett nyilvános mérleggel, és a webes cég áruházának egy példájával. A webes cég ua. a HP nyomtatót, amit az ügyfelem 48 nettó áron kap a budapesti nagykertől 10-en valahány év kapcsolat után BRUTTÓ 48-ért ad. Kérdem az ellenőrt, maga szerint hogyan? válasz hüm.hüm.
    Ennyi.
    Odatoltam elé a webes cég nyilvános eredménykimutatását, az első évben 50 milla nettó árbevétel, 500 eFt veszteség, a 2. évben 1 milliárd Ft nettó forgalom, 40 millió Ft veszteség. Az anyag jellegű ráfordítások (valószínűleg az ELÁBÉ) 1%-ra jött ki, vagy még annyira sem...

    Egy milliárd Ft nettó forgalomhoz kell legalább 100 milla, amit forgatnak egész évben. Ez mennyit hozna, ha a bankba tenné? Tök nyolc. A hülye web-áruházas inkább ide teszi.., naja, és csinál belőle 40 millás veszteséget.
    A nav ellenőr a vállát rángatta, és ezzel véget is ért.

    AZ összes weben menő kereskedelemben az szlovák stb. áfa csalás megy, itt is ez volt, ahol nagyon gyanúsan olcsó az ár, ott csalnak. Hogyan tudta pont az áfával olcsóbban adni????

    És így van az autógumival, parfümmel, meg szinte mindennel. a Navos Horváth is azt mondta, szinte nincs is olyan termék, amit ne érintene.
    Talán a mindennapi kaja, amit megveszel... Ott van az állati eledel, ott meg azt csinálják, hogy Lengyel címről számláznak, mert Lengyelországban 7% az áfa az állateledelre, napi több kamion mozog csak ezért Mo. és Lengyelo. között...

    Ez csak néhány példa volt.

    De ha valaki Mo-on akár beruházásból visszaigényel 1,6 milla áfát, azonnal ellenőrzik. 1,5 órája jöttem az ellenőrzésről. HOGYAN lehet 100 milliárdokat csalni, ha 1,6 milliót azonnal néznek? Az összes számlát megnézték az egyéni vállalkozónál, 1,5 óráig molyoltak rajta....

    Másik példa, szintén saját:


    Egy szűrőt akartam vásárolni az akváriumomhoz, komolyabb, de nagyon alacsony fogyasztású szűrő. Van ügyfelem, aki ezzel foglalkozik, előszőr -na ugye- neki szóltam. Mondott egy árat. Én sokalltam, webáruház. Van egy akvarista webáruház, ahol az van kiírva, hogyha a neten olcsóbban megtalálod ua. a terméket, akkor azon az áron odaadja. Ezt szerintetek hogyan??????

    Az ügyfelem megkérdezte az importőrt, ua. a szitu, annyiért hozta volna BE, mint ez a webáruház ÁRULTA. HOL a haszon? A szlovákban elcsalt áfánál. ÉS ezt engedi Vida és bandája. Vajon miért is?

    És azért hozzáteszem, az egész történetért felel az a sok fillérbaszó vásárló, akinek gőze nincs, vagy inkább leszarja, hogyan is müxik ez a dolog, hogy pont a becsületes szeretne lenni cégeket teszik tönkre.
    És akinek valóban kevés a pénze, megértem. De az is a Neten vásárol már, akinek van pénze, na ez a fillérbaszó...


    Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.11.13. 18:08:18