• Archenemy
    #21
    "Te azt tudod, hogy ezzel a sok hülyeséggel pont az ellenkezőjét váltod ki mindenkiből mint amit szeretnél ?"
    Mert mit szeretnék kiváltani? Azon a jelenségen szórakozom, hogy annyi beszélgetésben meg elméletben volt már ez a végső érv, hogy "de hát ez KONTEÓ!", mintha az azt jelentené, hogy nem igaz valami.

    Itt ugye az a gond, hogy a konteó szót néhányan úgy definiálják, hogy "elképzelhetetlen marhaság", és utána nem értik, hogy hogyan hihet valaki egy konteóban. Pedig a konteó az a bármiféle összeesküvés feltételezése, aminek az a célja, hogy az abban résztvevők jól járjanak, a publikum meg jellemzően rosszul.

    (kötözködő ateisták/agnosztikusok kedvéért: ha azt mondom, hogy hinni egy konteóban, az persze nem vallásos hit, hanem a legvalószínűbbnek gondolás).

    Ugye az nyilvánvaló, hogy conspiracy-k igenis vannak, lásd pl. a fenti cikk, ahol a marketingcég emberei és a gyártók esküdtek össze, hogy úgy manipulálják a közvéleményt, hogy az ne reklámnak, hanem emberek tapasztalatának tűnjön. Ez nekik előnyös, az embereknek úgy általában hátrányos (hiszen így nem a számukra legjobb terméket veszik, sérül a piaci verseny, stb). Ez egy klasszikus összeesküvés.

    Ha valaki a sok pozitív hozzászólást látva ezt mondta: "Tuti hogy ez valami marketingcsapat munkája, és nem tényleg ennyi user szereti" (ez egy konteó, tehát feltételez egy összeesküvést), akkor ezer százalék, hogy a következő hozzászólás ez lett volna: "De hát ez egy KONTEÓÓÓ! És szerinted a gyíkemberek irányítják a Földet, mi? Barom!".

    Na ezért utálom, hogy a konteó egy ilyen gyűjtőszó, mert hiteltelenít egy csomó egész valószínű összeesküvés-elméletet (csak egy hazai példa: Paks 2 beruházása villámgyorsan megtörtént. Melyik a valószínűbb, a hivatalos verzió, miszerint a miniszterelnök úr néhány pillanaton át töprengett, majd géniuszával kiválasztotta a legmegfelelőbb gyártót, vagy esetleg gondolhatom azt, hogy voltak itt háttéralkuk keményen?). Egy ilyen történettel pl. rá lehet ébreszteni az embereket, hogy igazából ők is egy csomó összeesküvés-elméletben hisznek, csak azokat nem így nevezik, mert akkor be kellene látniuk, hogy egy összeesküvés-elméletben hisznek, és azt nem akarják belátni, mert már eldöntötték, hogy a konteók hülyeségek, hiszen a gyíkemberkonteó is hülyeség.

    És mivel tenni meg nem tudok egyebet, ezért időnként ironizálok, mikor lelepleződik egy valós összeesküvés.

    "Szerintem az emberi intelligencia terén hiányban szenvedsz,"
    Bár nem tudom, hogy az IQ-ra vagy az EQ-ra gondoltál, de az ezt követő szóhasználatod az IQ-ra utal. Nem tartom az IQ-t túl sokra, meg hát a neten eleve mindenki azt ír, amit akar, de ha már felvetetted a témát, konkrétan MENSA tag lehetnék ;)
    Ha mégis az EQ-ra értetted, akkor viszont igazad van, bár nem jelentősen, de átlag alatti az EQ-m.