• ManoNegra
    Vagy félreérthetően fogalmaztam, vagy nem fejtettem ki részletesen, de az is lehet, hogy nem követted figyelemmel a "vitánkat", ezért nem tudod miért írtam ezt.

Itt most a jobboldali eliten nem Orbánt és a fideszt kell érteni, hanem a Monarchia vezető magyar államférfiait. Amit kifogásolok, az nem más, mint itt lent megállapíttatik, hogy az akkori magyar törvények (Lex Apponyi) következtében micsoda jogtiprásnak voltak kitéve az itt élő nemzetiségek. Viszont amikor azt válaszolom, hogy az a jogtiprás semmi ahhoz képest, amit az elszakítást követően alkalmaztak az utódállamok a magyar kisebbségekkel szemben, akkor arra az a válasz, hogy: hja kérem, az ugyebár kijár nekik...

Mindezt úgy, hogy az Apponyi-féle törvény lehet hogy nem volt a legmegfelelőbb, de annak hátrányait a kisantant propaganda jócskán feltupírozta. Ellenben az utódállamok, a trianoni békekötéskor előírt kisebbségvédelmi szerződéseket aláírni még csak aláírták, de azt betartani már nem tartották a maguk számára kötelezőnek...
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.11.14. 11:16:22