• Irasidus
    #67
    Nevezheted ahogy akarod, csak éppen más folytatom takar, a bomlás a gyenge kölcsönhatásra vezethető vissza, míg megsemmisülés az amikor egy elemi részecske az ellentétes töltésű antirészecske párjával találkozik, mindkettő megsemmisül és a tömegüknek megfelelő energia fotonok formájában távozik, és tudomásom szerint a foton nem mező, hanem a fény kvantuma.

    "A helymeghatározás alatt, mivel fizikáról beszéltünk, egy hely meghatározását értettem. Azt hittem, ez számodra evidens, és nem csak a geodéziára gondolsz."

    A helymeghatározás is önkényes dolog, ami mérnöki feladat és nem fizika, viszont ha ha általánosan fogalmazod meg, akkor már nem lesz igaz mivel a világ nem írható le x,y,z koordinátákkal. Inercirandszerekben igen, de az önkényes, nagy távolságokon - vagyis általánosítva - nem használható. Leírtam miért.

    "Köszi, tudom, hogy nem egyszerű. De a transzformációs képletek egyértelmű megfeleltetést adnak. Nyilván, a valóságban a mérési pontatlanság, és egyéb pontos adat hiányában soha nem lehet milliméterre összehozni. Ennyire hülyének azért ne nézz."

    Egész végig arról beszéltem, hogy nem adnak egyértelmű megfelelést, egyrészt az eredmény torízt, az alkalmazott függvények más fizikai tartalmat jelenítenek meg, illetve hiányzik egy adat, stb, stb. Beakadt lemez alert!?

    "Az atommag és az elektron között elektromágneses mező van, ami anyag."

    Nos, ez volt eddig az egyetlen értékelhető megjegyzésed! Az elektromágneses mező egy vektortér, aminek van impulzusa, energiája, és tömege, de nincs részecskéje. Ezt lehet anyagnak is hívni, mivel az anyagnak nincs egzakt definíciója, viszont a te értelmezésedben minden anyag fotonból épül fel ellenben az elektromágneses mező nem, mint ahogy a mágneses, vagy elektromos mező sem, illetve a többi kölcsönhatás sem. Nos, ideje lenne új anyagdefiníció után nézni, nem? Továbbá, a másik kérdésemre nem válaszoltál, nos?

    "Nem is akartam Einsteint megcáfolni. Honnan veszed ezt? Ettől még a gravitációt mint erőt mérni lehet, vagy nem?"

    Onnan veszem, hogy te írtad: a "gravitáció erő", vagy "Ha szerinted térgörbület, akkor tedd már be ide a Hold keltette ár-apály jelenség leírását", meg hasonló okosságokból! Einstein szerint meg nem erő, hanem a téridő-görbülete. Talán érdemes lenne néha gondolkodni is mit írsz, mert már arra sem emlékszel mit írtál egy kommentel azelőtt. Ajaj.

    "Einstein egyébként azt mondta, hogy a tömeg hatással van az őt körülvevő térre (ami ugye nem üres!) Ez igaz is."

    Egyrészt téridőre, másrészt Einstein egyenletei csak is anyagmentes téridőre írta, ugyanis a gravitáció nem csak a tömegtől függ, legalább 12 féle tényezőtől (metrikus tenzortól) és anyagban eddig senkinek sem sikerült leírni a gravitációt. És kapaszkodj meg, de a tér pont úgy görbül ahogy Einstein megjósolta, azt hiszem már kb. a 10 helyirtóéknél tartanak, és még mindig pontos. Ezenkívül az egész fordítva is igaz, a téridő hatással van az anyagra.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2014.12.05. 15:57:27