mizar1#57
Komolyan, mondom, elképesztő vagy.
Persze, hogy a koordináta rendszer felvétele önkényes, de bármilyen rendszerrel határozol meg egy helyet, azt áttranszformálhatod egy másikba. Így A Descartes-be is. Mindig.
Ha bebizonyítod, hogy ez nem így van, akkor nyugodtan jelöltetheted magad egy matematikai Nobel-díjra!
Bármelyikkel meghatározott áttranszformálható a Descartes-be!
HELYMEGHATÁROZÁSRÓL van most csak szó!!!!!
Majd ha ezt megértetted, akkor elfogadod, és akkor léphetünk tovább.
Az atommagok bomlása során persze, hogy nem minden alakul át maradéktalanul elektromágneses hullámmá, de ha azokat is lebontanánk, amik maradnak, azokból is az lenne. Én olyat nem írtam, hogy az atommagok bomlásakor csak fotonok maradnak. Azt írtam pontosan, hogy minden anyag lebontható, és fotonnál tovább még nem sikerült semmilyen anyagi rendszert lebontani.
A részecskefizika is egy modell. A valóságban nem kis tömör golyócskák halmazai a részecskék, tehát pl. a három kvark, ami a protont adja nem három tömör golyócska, hanem zárt hullámrendszerek. A proton ezek összege. Egy hullámrendszer.
De látom, nem tudsz elszakadni, a nagyképűségtől, még mindig minősítgetsz, hogy ez nekem ciki. Hát neked ciki, ha golyócskázol.
Én olyat nem írtam, hogy nincs tér, ne tulajdoníts nekem olyan mondatot, amit hallani szeretnél tőlem.
Én azt írtam, hogy anyag nélkül nincs tér, azaz nincs üres, anyagmentes hely sehol a Világmindenségben, még tűhegynyi se.
Azt is írtam, hogy ha ezt nem érted, akkor semmit se értesz.
Felőlem sírhatsz is meg nevethetsz is, de a saját értetlenségeden.