• Irasidus
    Hát érdemi válasz megint nem érkezett, bár most is többet fényezed magadat, mint amit érdemben a válaszra fordítottál. Sajnos nem értetted meg a példámat, ami arra vonatkozott, hogy a koordináta-rendszerek felvétele önkényes, és mindig a vonatkoztatási rendszer, illetve a feladat határozza meg, milyet használsz. Helymeghatározásra, vagy a tér szerkezetének leírásárát akarod, akkor nem alkalmas a Descartes-féle koordináta-rendszer. Ennyi. Nem tudom, sírjak vagy nevessek rajtad? :):

"Hát úgy, hogy a részecske zárt rendszere, azaz belső energiatartalma, ami Einstein képletével átszámolva azonos a tömegével, azaz jelenti a tömeget magát felbomlik, lebomlik, (ahogy jobban tetszik), és ez az energiatartalom nem marad helyben, hanem szétsugárzódik mint elektromágneses hullám, rezgés, (ahogy neked tetszik). A rendszerre mondhatod, hogy megsemmisült, de valójában csak lebomlott. De ha ez nem így van, ugyan, magyarázd már el nekem, okoska."

Szómágia, alert! Sajnos a szavak nem felcserélhetők, mást jelenetnek, és más folytamra használjuk. Az atomagok bomlása során nem csak foton keletkezik, sőt...! A kulcsszó: alfa, béta, gamma bomlás (google); más folyamat, más részecskék kelteznek, és a tömegük sem nem alakul át energiává mint megsemmisüléskor. A részecske fizika sem megy neked, ez már nekem ciki...

"Energia önmagában anyagtól függetlenül éppúgy nem létezik, mint tér és idő."

Azért is kíváncsi lennék, hogy ha szerinted nincsen tér, akkor ugyebár a térgörbület sincs, másképpen megfogalmazva hogyan írnád le a gravitációt? Most ilyeneket nem is kérdezek, hogy térfogat, helyzet, helyzeti energia, távolság, mozgás etc... Ez sem több mint szómágia.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2014.12.01. 12:58:21