Irasidus#54
„És annak ellenére csak tovább játszod az agyad, hogy még nem hallottál a térbeli Descartes koordináta rendszerről. De kioktatsz, mert a pofád azért jó nagy. Nagy önfegyelem részemről, hogy nem fogalmazok durvábban. Ismét elmondom, de úgy látszik, agyad elég korlátos, hogy helymeghatározásról beszéltem eddig, nem kevertem bele az idő koordinátát. Nem véletlenül. Azért ,mert akkor tényleg összezavarodnál, hiszen még azt sem érted meg, hogy eddig csak helymeghatározásról beszéltem. ... És annak ellenére csak tovább játszod az agyad, hogy még nem hallottál a térbeli Descartes koordináta rendszerről. De kioktatsz, mert a pofád azért jó nagy. Nagy önfegyelem részemről, hogy nem fogalmazok durvábban. Ismét elmondom, de úgy látszik, agyad elég korlátos, hogy helymeghatározásról beszéltem eddig, nem kevertem bele az idő koordinátát. Nem véletlenül. Azért ,mert akkor tényleg összezavarodnál, hiszen még azt sem érted meg, hogy eddig csak helymeghatározásról beszéltem. „
A probléma éppen az, hogy helymeghatározásról beszélsz, és közben kisiskolás Descartes-féle koordináta-rendszertől írsz. Sokféle koordináta-rendszer létezik, ezek (figyelj!) mind önkényesek! Csak egy példát had említsek, hogy miért: egy gömbi felületen nem tudod egy test helyzetét meghatározni Descartes koordináta-rendszerrel, ehhez gömbháromszög-tétel szükséges, de folytathatnám még a sort. A Továbbá a fizikai tér valódi leírása - mivel erről volt szó eredetileg - meg amint említettem már "ha egy test helyzetét akarod megadni akkor az Einstein relativitáselméletének formulázására Minkowski használta a négydimenziós téridő (tér-idő) rendszert kell alkalmazni. Itt a három térbeli koordináta az idővel kiegészítve egy pont (test) térbeli helyzetét adja meg: (x,y,z,t)."
Sajnos nem mindig értem, miről beszélsz, mert általában értelmetlen amit állítasz. Viszont ha pusztán az kérdés, hogy lehetséges-e háromdimenziós Descartes-féle koordináta rendszer csinálni (!), a válasz az, hogy természetesen igen, de ez egy matematikai koordináta-rendszer és nem fizikai valóságot írja le, így helymeghatározásra alkalmatlan! Érted? Továbbá alapból a Descartes koordináta-rendszer síkban értelmezzük, ha több dimenziósat csinálsz belőle az illenék jelezni, főleg ha ennyi sületlenséget írsz egyetlen mondatba.
„Kioktatsz az annihilációról, aztán leírod, ugyanazt amit én, hogy az anyagi rendszer annihilációja, hogy elektromágneses hullámmá szétterül.”
Te bomlást írtál, az annihiláció meg megsemmisülést jelent, a tömegük(!) alakul át energiává, ami gamma-foton formájában távozik. A bomlás és a megsemmisülés nem ugyanazt jelenti. Ha kétszer leírod ugyanazt a hülyeséget, anélkül, hogy érdemben reagálnál arra amit írok, attól még hülyeség lesz.
"Írd csak le, mi az energia. Nincs ebben semmi bunkóság részemről. Részedről van nagy tudatlanság. Arra sem válaszoltál, hogyan magyarázod térgörbülettel a Hold keltette ár-apályt! Nyilván nem, mert fogalmad sincs róla."
Tudod nem én vagyok az akinek saját fantáziája van erről, amit kérdezel azt a google is kidobja. Viszont amit én kérdeztem az csak a te fejedben létezik. Most arra már nem térek ki (megint), hogy visszakérdezni bunkó dolog, az eddig trágár és vitaképtelen viselkedésed alapján nem is várok mást, csak bunkóságot. (Amúgy vigyázz mert kétféleképpen lehet leírni az árapályerőt, de nyugi majd utalok erre, hogy én megmondtam amikor egy dinamikai módszert copy pastézol be googléból, és azzal próbálod analitikus módon megválaszolni az elméletet. Bár az eddigiek alapján kétlem, hogy elolvasnál bármit is ezzel kapcsolatban, hiszen pusztán gondolkodás útján te már régen kiszámoltad... Igaz? :)
És még egy, ha hülyeségeket írsz, azt kijavítom. Ha számodra ez kötözködés, az csak azért lehetséges, mert a témából személyiségi kérdés csinálsz, és ha nincs igazad akkor úgy érzed a személyedet érte sérelem, és ezért érvek vagy bizonyítékok helyett trágár személyeskedésbe kezdesz. Ez igencsak kis egora és műveletlenségre vall. Sajnálom, és én szégyellem magamat ezek után. :/