Irasidus#50
A Descartes-féle derékszögű koordináta-rendszer (általános iskola), két egymásra merőleges számegyenes, melyek az origóját a 0 pontban metszik egymást. Ezek a koordináta-rendszer tengelyei, és síkban lehet meghatározni egy pont helyét, nem térben. Továbbá nincs olyan, hogy térkoordináta, a koordináta olyan számokat jelent melyek ponthalmazok esetén egyértelműen megmondják, hogy a halmaz melyik pontjáról van szó; általában a pontok helyzetének megadásával teszik azonosíthatóvá a pontokat. Azt az előírást, amely a ponthoz a koordinátákat hozzárendeli, koordinátarendszernek nevezzük. Továbbá különböző dimenziójú koordinátarendszerek léteznek, ha egy test helyzetét akarod megadni akkor az Einstein relativitáselméletének formulázására Minkowski használta a négydimenziós téridő (tér-idő) rendszert kell alkalmazni. Itt a három térbeli koordináta az idővel kiegészítve egy pont (test) térbeli helyzetét adja meg: (x,y,z,t). Én nem kioktatlak, hanem csak oktattalak, mert hiányosak az ismerteid (amit látod az általános iskolás tudással is bajok vannak). De hagyjuk ezt, térjünk vissza tárgyra.
"Abban megnyugodhatsz, hogy a jelenlegi ismeretterjesztő irodalom téved abban, hogy az atomok belsejében üres tér van. Nincs üres tér, ebben bizonyos vagyok. Egyszerűen nem lehet, erre pusztán gondolkodással is rá lehet jönni."
Ahogy Yoda mondaná: "Látod ezért nem megy neked!" Sajnos ezt fantáziálásnak hívják, és a te fantáziád vagy "bizonyosságod", nem egyenértékű a megismeréssel, tudással vagyis a tudomány mérhetetlen ismeretanyagával. Az ember nem úgy születik, hogy mindent tud, tanulnia kell, irtózatosan sokat ha ilyen dolgokkal akar foglalkozni. A világot egy fotelből, pusztán gondolkodás útján nem fogod megismerni, ahhoz tanulásra és tapasztalásra is szükség van. Nagyon el vagy szállva magadtól ahhoz képest, hogy még az általános iskolás anyag sem megy...
"Az anyagi rendszerek valóban lebonthatóak tiszta elektromágneses sugárzássá. Ezt nevezik annihilációnak. Tovább nem tudod az anyagot szétszedni, kiteríteni, lebontani. Válaszd azt, amelyik legjobban tetszik."
Annihilációs megsemmisülést jelent, és nem bomlást, okostojás! A tömegük(!) alakul át energiává, ami gamma-foton formájában távozik. Még a szavakat sem érted...
"Előbb te mondd el nekem, mit értesz energia alatt. Kíváncsi vagyok, tudod e? A hülyézést meg tényleg hagyd abba, sok értelme nincs, csak magadat járatod le vele."
Most erre mondjam, hogy nem kérdezünk vissza mert az bunkóság, vagy azt, hogy sejtettem, hogy fogalmad sincs róla? Persze, én jártom le magam... Ez szomorú, tényleg. Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2014.11.29. 14:16:40