mizar1#49
Kedves Irasidus!
Térkoordinátákról beszéltem. Érted, mi az? Most ne keverd ide az időt.
Három térkoordinátáról beszéltem. Nekem olyan érzésem van, hogy valamit te nem tanultál meg rendesen. Ha nem haragszol, nem mutatom most be neked a Descartes koordináta rendszert, és nem fogom neked elmagyarázni, mit értünk egy pont, az anyagi Világban az anyag szüntelen mozgása miatt nyilván egy szűk intervallum térkoordinátáin. Írtam már, hogy nincs királyi út! A gyermekeknek szánt ismeretterjesztő irodalmon kívül vannak szakkönyvek, olyanok is, amelyek az alapfogalmakat elmagyarázzák. Vedd elő és értsd meg.
Nyugodj meg abban, hogy meg tudom különböztetni a modellt az elmélettől. Légy jóindulatú irányomban és fogadd ezt el tőlem.
Mivel ez egy fórum, feltételezem, hogy a standard paradigmát mindenki ismeri, így te is.
A fórumot én közös gondolkodás miatt szoktam látogatni, nem azért, hogy valaki kioktasson arról, amit ismerek, és amit ő gondolkodás nélkül elfogad és amelyben feltétel nélkül, akár tekintély elvből hisz. A tudomány nem vallás, gondolkodni szabad, sőt kell. Persze, ha örömet okoz, hogy nagy tudósnak érzed magad attól, hogy ismered az ismeretterjesztő gyermek irodalmat, ám legyen. De ettől még ne hülyézz másokat. Pláne azért ne, mert ezt az irodalmat már valószínűleg a születésed előtt ismertem.
Abban megnyugodhatsz, hogy a jelenlegi ismeretterjesztő irodalom téved abban, hogy az atomok belsejében üres tér van. Nincs üres tér, ebben bizonyos vagyok. Egyszerűen nem lehet, erre pusztán gondolkodással is rá lehet jönni.
Az anyagi rendszerek valóban lebonthatóak tiszta elektromágneses sugárzássá. Ezt nevezik annihilációnak. Tovább nem tudod az anyagot szétszedni, kiteríteni, lebontani. Válaszd azt, amelyik legjobban tetszik.
Előbb te mondd el nekem, mit értesz energia alatt. Kíváncsi vagyok, tudod e?
A hülyézést meg tényleg hagyd abba, sok értelme nincs, csak magadat járatod le vele.