• Irasidus
    #48
    "Azt állítottam, hogy senki nem tud olyan valós testet mutatni, illetve a valós térben olyan pontot mutatni, amelyet ne lehetne három térkoordinátával meghatározni egy ponthoz képest. Ezt jelenti a három térdimenzió.
    -Ezt vitatod?"

    Igen, pusztán a pontok önmagukban nem alkalmasak helymeghatározására. Csak is térbeli koordinátákkal és vektorok megadásával lehet megadni, amit térbeli koordinátarendszerben ábrázolunk. Nagy távolságok esetén, illetve mozgáskor kell egy negyedik koordináta is, az idő. Tovább a három térbeli dimenzió, a magasság, széllesség, hosszúság ami nem pont hanem vektormennyiség. Mond csak te az iskolában mit tanultál?

    "Mondom, én nem az elméletről beszélek, amely szükségszerűen matematikai.
    A hibát ott követik el sokan, hogy a matematikai modellt ráhúzzák a valóságra.
    Így gondolják azt, hogy ha a matematikai modell kidobta, akkor van féreglyuk, meg kiterjedés nélküli pontból Világ teremtődés, és hétfejű sárkány. Tehát a matematikai modellekben szükség lehet több dimenzióra, meg elegánssá is válnak az egyenletek, csak éppen a valós Világ nem ilyen. Mindössze ezt mondom.
    -Ezt vitatod?"

    Igen. Egyrészt a elmélet és a modell szót nem érted, és rosszul használod, másodszor itt most fizikáról van szó, és nem matematikai elméletről - persze aki az alapfogalmak jelentésével sincs tisztában az mindent összekever. Tovább te semmiféle elméletről nem beszéltél csupán a saját fantáziádat osztottad meg, ami még véletlenül sem elmélet. Továbbá a féreglyuk nem egy egységes valami, így jó lenne értelmezni melyikről is beszélsz, ugyanis a relativitás elmélet ami szintén megjósolja az ilyenek létezését, nem matematikai modell, hanem egy fizikai elmélet (mondjuk, ezt nem várom el ezek után). Szóval össze-vissza beszélsz.

    "... indent a fotonig tudunk lebontani, tovább nem. Ezért akár még az is lehet, hogy a foton az alapanyag. ... Az anyag legalapvetőbb tulajdonsága a szüntelen mozgás és kiterjedés, ez a két tulajdonsága bármennyire is lebontjuk az anyag rendszereit megmaradnak. Az energia is mint tulajdonság az anyagnak ebből a két alaptulajdonságából következik."

    Ajaj, tehát ha jól értelek, szerinted az anyag fotonokból áll? Kérlek mutasd meg a számítást és/vagy a kísérleti eredményed ami szerint az anyag fotonokból áll, különben csak a fantáziád. Azt írod az anyag alapvető tulajdonsága a kiterjedése, ok és mekkora is a foton vagy neutrínó kiterjedése? Mi az energia definíciója?

    "Amiket még írtam, hogy anyagmentes hely , azaz anyagmentes tér, és idő nem létezik."

    Hm, probléma az, hogy az anyag nem egyenletesen tölti ki a teret, óriási anyagmentes űrt hagyva a részecskék maguk között, de már egy atom is főleg üres térből áll, és csak igen kis része a proton, neutron, és elektron. Tehát van anyagmentes környezet. Továbbá, attól, hogy anyagmentes tér nem létezne, ebből nem következik hogy a tér nem létezik. Ha hússzor leírod, huszadszorra is marhaság, úgy látszik képtelen vagy ok-okozatot összefüggésekre - is.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2014.11.28. 16:49:17