• mizar1
    Amiről te beszélsz, az egy matematikai modell.
    Én meg a valóságról beszélek.
    Azt állítottam, hogy senki nem tud olyan valós testet mutatni, illetve a valós térben olyan pontot mutatni, amelyet ne lehetne három térkoordinátával meghatározni egy ponthoz képest. Ezt jelenti a három térdimenzió.
    -Ezt vitatod?

Mondom, én nem az elméletről beszélek, amely szükségszerűen matematikai.
    A hibát ott követik el sokan, hogy a matematikai modellt ráhúzzák a valóságra.
    Így gondolják azt, hogy ha a matematikai modell kidobta, akkor van féreglyuk, meg kiterjedés nélküli pontból Világ teremtődés, és hétfejű sárkány.
    Tehát a matematikai modellekben szükség lehet több dimenzióra, meg elegánssá is válnak az egyenletek, csak éppen a valós Világ nem ilyen. Mindössze ezt mondom.
    -Ezt vitatod?

Hogy mi az anyag? Na ez végre jó kérdés.
    És nehéz is rá válaszolni, mert az az anyag, amelyből fölépül minden, nagyon nagy mélységben van. Szubsztancia, vagyis hiába minden változás, átalakulás, megmarad. Még a húroknál is kisebb, tovább már nem osztható, ebben nem tévedtek a görögök. Mivel elbomlani nem tud, léte ezért örök. Mozgásrendszerei (állóhullámai) adják a húrokat, és a szubatomi részecskéket. Ezek tehát rendszerek, melyek lebonthatók.
    Mindent a fotonig tudunk lebontani, tovább nem. Ezért akár még az is lehet, hogy a foton az alapanyag.

Az anyag legalapvetőbb tulajdonsága a szüntelen mozgás és kiterjedés, ez a két tulajdonsága bármennyire is lebontjuk az anyag rendszereit megmaradnak.
    Az energia is mint tulajdonság az anyagnak ebből a két alaptulajdonságából következik.
    Ennyit tudok az anyagról. És nem vigasztal, hogy más se tud róla többet.

Minden más amit tudunk, az már az anyag rendszereinek (részecskék, atomok, molekulák, stb. tulajdonságai. Már amelyiket ismerjük, ugye.

Amiket még írtam, hogy anyagmentes hely , azaz anyagmentes tér, és idő nem létezik.
    Nem is létezhet, mert e kettő az anyagnak a mozgásából és kitterjedéséből következő tulajdonsága. Energia sem létezhet anyagi forrás nélkül.
    Ezek mind alapfogalmak.
    Ezek közül vitatsz e valamit, vagy elfogadod őket?