• zizikus
    Kedves mizar1,

Köszönöm válaszodat, de nem merítette ki a kíváncsiságomat! :-)

A multiverzum elmélet tényleg csak elmélet eddig, de azért komoly fizikusok gondolkodnak rajta. Ez azért is fontos, mert ha bebizonyítják, hogy nem lehetséges akkor az is rendkívüli eredmény lenne. Foteltudós mivoltomban :-) viszont kötetlenül írogathatom a gondolataimat ezen az oldalon, ezért fordultam ide, hátha van egy kozmológus, vagy fizikus errefelé aki rendet tenne.

Csak gondolat indítónak szántam a kérdésemet, mert minden hazai cikkben leírnak valamit a multiverzumokról, de részletesebben nem tárgyalják sehol sem (nem találtam még forrást) ahol taglalnák az energia problémát. Itt gondolom kemény kvantummechanika is közbejön ami sajnos nem az erősségem... :-( Egy vérbeli profi azonban el tudja mondani miről is van szó 40 oldal matek nélkül is.

A húrelmélet és az inflációs kozmológia szerint pedig több mint négy dimenzió létezik, (10) csak azok mérhetetlenül kicsik az általunk ismertekhez képest. (Az infláció oldja meg a problémát, miért nem érzékeljük őket)

A fenti cikk pedig odáig megy, hogy több univerzum is van, de akkor azok milyen dimenziókban? A fentebb említett kicsi 6-ban, vagy egy nagyobban?

Jó lett volna, ha valaki megválaszolja az összefüggéseket, de az is lehet, hogy még nem jutott a fizika odáig, hogy mindezt egy átfogó elméletté összegyúrja.

Csak filózgatok, semmi komoly.