• zizikus
    Kedves mizar1,

Nem tudtam elolvasni az eddigi hozzászólásokat, mivel rögtön a tiédet olvastam amiben azt mondod jártas vagy a csillagászatban. Ezek után nem is mentem tovább, mert talán egy igazi választ kaphatok egy szakértőtől! :-)

Érdekelt mindig is a kvantummechanika, de nem jutottam dűlőre vele sosem, de ez a szép benne, lehet gondolkodni! :-)

A multiverzum létezésének kérdését mindig azzal zártam le, hogy minek olyasmin agyalni ami nem lehet kauzális kapcsolatba velünk. Ez azért volt kényelmes válasz, mert a további kérdéseket nincs értelme feszegetni. Ami számunkra elveszett, lefűződött az univerzumunkról arról nincs értelme tovább beszélni abban az esetben, ha az semmilyen kapcsolatba nem kerülhet velünk soha többé. A cikkben szereplő tudós azonban azt állítja mégis csak van valami kapcsolat. Ha ez igaz akkor a kérdéseim feléd:

A multiverzum létezése nem veti fel, hogy sokkal több dimenzió létezik? (10 a kvantummechanika egyik ága szerint) azaz van egy "valódi" univerzum amiben létezik a miénk is a többi mellett?

Azt állítják, hogy mikor egy valódi véletlen esemény zajlik le (atommag bomlása pl.) akkor több univerzum lesz, mivel minden eseménynek be kell következnie. (Bomlik az egyikben, nem bomlik a másikban)

Ez viszont ellentmondást ébreszt bennem, mivel rengeteg energia egy univerzum, azaz a miáltalunk ismert energia (tömeg, elektromágneses sugárzás, minden) korlátlanul termelődik a multiverzumban. Lehetséges ez?

Ha teljes blődséget írok elnézést, de nem vagyok a dolog szakértője.

Köszönöm a válaszokat előre is!