Irasidus#33
"Az ú.n. "Big-bang" lehetett régebben is. Ha régebben volt, ekkora Hubble-állandó érték ezt a távolsági horizontot adja akkor is."
Én Hubble-sugárról beszéltem, nem állandóról. Ennek semmi köze az kozmológiai horizonthoz, így a fejtegetésed is marhaság.
" Persze csak akkor, ha a Hubble-állandó értéke valóban az anyag tágulása miatt van, hiszen az anyag"
Az egészet nem érted. A tér tágul - nem az anyag.
' (illetve tér-/bár ez egy és ugyanaz, hiszen anyag nélkül tér, de idő sem létezik) "
A víz meg hidrogén nélkül nincs, akkor a hidrogén víz? Kérlek igyál meg egy pohárral belőle... (inkább ne, mert behallasz!)
"két 13,7 milliárd fényévre lévő pontja közötti távolság gyorsabban nő mint a fény sebességének értéke"
Nem, nem nő gyorsabban. Még egyszer a tér tágul, nem az anyag.
"Ez akkor is így van, ha a világegyetemünk tízszer, vagy százszor, vagy ezerszer ekkora sugarú, és akárhol helyezkedik el benne. Ezért nem lehet kijelenteni, hogy a Világegyetemünk 13,7 milliárd éves, illetve, hogy akkor egyetlen pontból keletkezett. Ez mindössze egy mítosz, persze tudományos köntösbe burkolva. -(Anyaghalmaz alatt a mi Világegyetemünket értettem és nem galaxisokat, illetve galaxis halmazokat!)"
Természetesen nem így van, és nem érted az egészet. Alapvető csillagászati ismeretek hiányoznak nálad, szerintem azokat pótold először.