Hearts of Iron 4
  • Kotomicuki
    #1354
    Megnéztem, újra, mi is változott a játékban, mert volt nagy felhajtás az "új" DLC körül...
    Elszomorodtam, ismét, mert míg a kiadásakor csak egy pofásabb HoI2 klón szeretett volna lenni - és annak többé-kevésbé meg is tudott felelni - , most már a Balck Ice-t akarja komplexitásban lenyomni, amikor a játék alaphibáit sem sikerült, már évek óta kigyomlálni belőle...
    "Érdekes", hogy ha egy nagyobb szövetség egy kisebb tagját irányítom, akkor mindig azt az egyesületet gázolja le a többi, de vmi kegyetlenül - és a leggyengébb fokozaton is. Az erősen militarizálódó olaszokkal nem tudtam újabb tábornokot kinevezni, mert a cp-kapacitásuk ezt nem tette lehetővé, de az éppen "világbékés" USA-ban akár többet is sikerült a már meglévő, "munkanélküliek" mellé!

    Kipróbáltam az eddig autista-biztos sikerországot is: a CCCP-t...
    Úgy kezdődik, hogy a nyugati határon lévő 1-1 hadosztályoknak nem jut elég ellátmány..., ahol már az első világháborúban is jóval többen táboroztak, évekig!
    ...és itt kéne a hadseregcsoportokkal/frontokkal háborút vívni?!

    Jó, akkor majd biztos a megreformált nemzeti fókusz fogja rendbe rakni ezt...
    Hát, nem!
    Ott is olyan méretű és teljesen felesleges dzsumbujt sikerül összehányniuk, hogy az már fáj: vagy Sztálin, vagy polgárháború - amire amúgy nem nagyon volt valódi lehetőség, mer' ha másra nem, akkor, mint manapság, erre az egyre nagggyon kényesen vigyáztak mán akkor is a zurak... - , de akkor mindenképp veszítenek az oroszok - eddig is ezen két opció volt, mi a fenének kellett ezt túlbonyolítaniuk...

    A nagy "újítás" a logisztika-utánpótlásrendszer megjelenése ismét öntökön-rúgásnak érződik, mert nem sikerült jól megvalósítaniuk: má' megin' az iparra raktak nagyobb terheket, amit nem erősítettek meg ennek megfelelően. Tehát, má' megin' ott tartunk, mint a HoI2 utolsó kiegészítőjében, hogy az ipari kapacitás hiánya, ill. túlzott leterheltsége miatt játszhatatlan a játék - ott az győzött, aki előbb tudott nagyobb károkat okozni az ellenfél termelésében, mert akkor annak kijavítására sem maradt elegendő kapacitás, nemhogy a már meglévő hadosztályok fenntartására, ezzel eléggé egysíkúvá és élvezhetetlenné téve a játékot.

    Ezekhez képest a harckocsi-összelegózás meg elfogadhatóra sikeredett..., háromból egyet nem hibáztak el..., manapság mán ennek is örülni kell.
    A frontokhoz persze megint nem nyúltak, csak az üveggyöngyszórás megy ezerrel és a már eleve hibáktól hemzsegő, új tartalmaikkal csak görgetik maguk előtt az egyre nagyobbá váló hibahalmazt, ami miatt egyre inkább játszhatatlanná válik ez a jobb sorsra érdemes cím is!