Hearts of Iron 4
  • Kotomicuki
    #1333
    Ez az éppen aktuális verziószámtól is függ, hogy éppen mit nerf-eltek használhatatlanná.
    Nagy általánosságban a minél jobb parancsnok (a politikai ablakban is) és a minél több, kifejlesztett technológia a nyerőbb, ami nagyon megtudja dobni az egységek alapértékeit - ha van külön, speciális kutatóbrigádja, akkor az egységet, lehetőleg mindig a "sajátjával" kutasd ki, hogy ebből is profitálhasson.
    Amúgy, ha van mennyiség, akkor nem nagyon számít a feladat milyensége. A lényeg, hogy az adott feladatra legyen képessége, kapacitása az egységeknek - pl. BB-vel ne akarj tengeralattjárókra vadászni, mert erre ez az egység a legalkalmatlanabb.

    Lehet, hogy nem a mennyiségi verseny lesz a nyerő az adott ellenféllel szemben, ha lehetőség nyílik őt megfosztani a kikötőitől és így semlegesíteni a flottáját - pl. atomtámadás utáni ejtőernyős bevetés.
    Annyi hajód legyen, amennyivel a kitűzött céljaidat el tudod érni, magadat meg tudod védeni, az összes többi pazarlás - most már nagyon sok kapacitást lefoglal az átépítés/modernizálás és a javítás.
    Ha nem nagy a tengeri terület, akkor a légierő gazdaságosabb megoldás lehet egyes feladatokra - hatótávolságra, vagy sebzésre húzott nehézvadászok és tengerészeti repülőgépek, radarral megerősítve.