• ManoNegra
    #56
    Az olajat járulékos nyereségként hoztam fel, nem mint stratégiai célt, bár fontos tényező volt, ebben biztos vagyok. Kanada NATO tag, szoros szövetségese az USA-nak, zongorázni lehet a két elképzelés közötti különbséget.

    Ez mind igaz volt, ami kesobb be is bizonyosodott.

    Nem bizonyosodott be. VX-et egyáltalán nem találtak. Amit találtak - a linked alapján - elrozsdásodott, elhagyott készletek, amiket felhasználni nem lehetett volna, nagy részükből már elszivárgott a mérgező anyag. Ez nem arra utal, hogy aktív vegyi fegyverkezés folyt volna.

    Erdekelnenek a forrasaid...

    Exclusive: CIA Files Prove America Helped Saddam as He Gassed Iran

    Abban revideálnom kell az álláspontomat, hogy nem csupán az Irán elleni háborúból maradt hátra készlete, mert 1991-ig gyártottak, de onnantól nem, és a megsemmisítésben is partner volt.

    "Abszolút biztos vagyok benne, hogy Irakban 1991 után nem gyártottak vegyifegyvert. Az országnak nem volt már sem a technikai felszereltsége, sem embere, sem alapanyaga. És nem hiszem, hogy a rezsim 10 éven keresztül el tudta volna raktározni ezeket az anyagokat, márcsak azért sem, mert az ilyesmit elég körülményes dolog tárolni. Mi olyan reakciókat alkalmaztunk, melynek eredményeként a gáz korróziókeltő hatású lett. Amúgy nagyon meg lennék lepve, ha az adminisztrációnak sikerült volna megőriznie azokat a vegyületes gránátokat" – magyarázza a mérnök. link

    Sőt, Cifu írása alapján: A dolog pikantériája, hogy Szaddam Husszein rezsimje részben az USA-tól szerezte be a vegyi fegyverek gyártásához szükséges berendezéseket


    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.11.10. 21:25:18