• Papichulo
    #55
    Igen, a természeti kincsek is részét képezik egyes stratégiáknak[...]

    Akkor megiscsak tudom, hogy mit jelent a geopolitka? :)

    Az olajat amugy te hoztad fel Irakkal kapcsolatban ("Irakban pedig eleve a csatlósait fenyegető diktátortól megszabadult, az ország olajkincseinek kitermeléséből, az újjáépítésből és tenger más dologból húzhat hasznot.")... erre mondtam, hogy ennyi erovel Kanadat is megtamadhatnak, mivel a diktatoron kivul arra is ervenyes mindez es meg tobb olaja is van.

    Szaddám Huszein uralma alatt nem lófráltak széltébe-hosszába ISIS-hez hasonló alakulatok.

    Nem, csak mondjuk Abu Nidal, Abu Abbas es Abu Musab al-Zarqawi is Irakban elt es "dolgozott" a 2000-es evek elejen, boven Saddam alatt.

    "Powell szerint négy különböző forrás is megerősítette, hogy Iraknak megvan a felszerelése anthrax, ricin és más mérgező anyagok előállításához. Az országnak száz és ötszáz tonna közötti mennyiség? vegyi fegyvere és 16 ezer rakétája van, továbbá nem tud elszámolni négy tonna VX ideggázzal, melynek egyetlen cseppje halálos méreg."

    Ez mind igaz volt, ami kesobb be is bizonyosodott. A nuklearis program, az nem. Meg persze a UN megfigyelok ellehetetlenitese sem segitett az iraki allaspont elfogadtatasaban. Nem is ertem, hogy miert erzel kenyszert egy vereskezu diktator mentegetesere...

    amiknek célbajuttatásához az USA nyújtott segítséget.

    Erdekelnenek a forrasaid...

    ps: Mismásolsz, csúsztatsz, ferdítesz és hazudozol. ... ezt viszont surgosen fejezd be!