• ManoNegra
    A WMD volt a casus beli... nem az Al Qaeda.

Pontosítsunk, a nem létező WMD...

Ja, fogalmam sincs, hogy mi, de valami biztos van...

Mond meg kérlek, ha nincs semmi oka, akkor minek vannak ott? Az nyilvánvaló, hogy nem Oszama bin Laden levadászása miatt, hiszen az az ember már nem is él. Akkor mégis miért? Magyarázd meg kérlek! Irakba minek mentek? Tudom, tudom, a tömegpusztító fegyverek miatt. Ne is haragudj, de ez így nagyon gyenge....

Ez az erv gyarkan elojon, de az a gond vele, hogy hulyeseg.

Én aztán igazán nem értek a fegyveriparhoz, de az nyilvánvaló, hogy a világon magasan az USA költi el a legtöbb pénzt fegyverekre. Az új fejlesztéseket néha kipróbálni gondolom nem árt, aztán a raktárak kipucolása is jobb így mintha a megsemmisítésére külön pénzt kellene fordítani, de ami miatt a leginkább megéri ezeknek a konszerneknek, hogy ha nincs háborús fenyegetettség, nincs háború, akkor nem csak egy-két programot szüntetnek meg, hanem sokkal jobban megvágják a hadi költségvetést. Elég nagy gondot okozhatott ezeknek a vállalatoknak a Szovjetunió összeomlása, megszűnt a mumus, aki ellen folyamatosan lehetett fegyverkezni.
    Aztán ott vannak a geopolitikai megfontolások. Az mindenképpen jó Amerikának, ha Afganisztánban egy hozzá lojális hatalom regnál, hiszen egy esetleges Irán elleni háborúhoz használhat támaszpontokat és az orosz kínai érdekszférába is beékelődik. Irakban pedig eleve a csatlósait fenyegető diktátortól megszabadult, az ország olajkincseinek kitermeléséből, az újjáépítésből és tenger más dologból húzhat hasznot.

Ha ennyi ötlet nem elég akkor, húzd meg a húgyos bögrédet, hátha valami még az eszedbe jut.