• wraithLord
    #50
    Szerintem statisztikailag lehetséges, hogy vannak. Az még valószínűbb, hogy kezdetleges élet van.
    Ha azt mondom, hiszek, az azt sugallja, hogy (a téma ismerete nélkül) érdekel, pedig igazából az érdeklődési "kör"-ömnek eléggé a végén van a dolog. :)

    Igazából véleményem szerint a tudomány sem hiszi hogy van, hanem statisztikai alapon valószínűsíti. És ezt a valószínűsítést akarja igazolni az intelligens idegen élet kutatásával. Végül is vagyunk elegen, mindenkit más érdekel, valakit ez, miért ne foglalkozzanak ezzel is. :)

    Egy kutató előzetes megfigyelések alapján valószínűsít valamit. Aztán igazolja vagy cáfolja - vagy az intelligens idegenek esetében esetleg egyik sem következik be. Nevezhetjük hitnek, de a hitet én inkább mindenféle alap (tudományos igényességű megfigyelés, tapasztalat) nélküli képzeletbeli dolgokhoz való ragaszkodásként írnám le. Ami az illető téma iránt érdeklődő laikusokra, vagy nem tudományos téma esetén egyszerűbb emberekre jellemző (ez utóbbira jobb körülírás most nem jutott eszembe).

    Én is intelligens földönkívüli életben hívő lennék, ha érdekelne a dolog. Mert lövésem nincs hozzá, laikus vagyok a témában, de ragaszkodom hozzá, hogy biztos vannak, mert valamit hallottam a témában.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2014.10.29. 23:32:56