• johnfly
    Nekem az a véleményem, hogy egy hihetetlen újítás áll a háttérben a tekercsek hűtésére vonatkozóan, csak nem szellőztették meg ezt az információt, valószínűleg azért, mert 1:még ők sem tudják, hogy működik-e, 2:ha elárulnák, akkor mások is a homlokukra csapnának, hogy:-Hát persze!. mondok egy példát:
    Jelenleg, ha egy tekercset hűteni szeretnél, valamilyen kriogén folyadékot áramoltatnál körülötte, de problémákba ütköznél, mert ezeket a folyadékokat felmelegítheti a sugárzás, ha nem véded meg tőle, és nem fog működni az egész. ha a burkolatot növeled, akkor a tekercset is növelned kell, mert a mágneses terének így messzebbre kell hatnia, hogy a vastagabb burkolaton túl is a kívánt hatást fejtse ki. Ez szerepel a kritikákban is, mint azt a cikkből megtudhattuk.
    Viszont, ha a kutatás vezetője egy zseni, márpedig miért ne feltételeznénk, hogy nem az, akkor előállhat a következő gondolattal: ne vastag burkolattal védjük meg a tekercseket, hanem használjuk azt, ami amúgy is rendelkezésre áll, a mágneses teret. Faraday óta tudjuk, hogy a mágneses tér bizonyos közegekben hatást gyakorol a fényre. Polarizálhatja, eltérítheti és a többi....Tudja azt is, hogy a sugárzás, amit a plazma kibocsájt, milyen frekvenciákon hordozza a legtöbb energiát, és tudja azt is, hogy milyen bevonatot használjon a tekercsek burkolatán, és hogy milyen eszközökkel tervezheti meg a megfelelő "formájú" mágneses mezőt.
    Tehát, amire ezzel az eszmefuttatással jutni akarok, az az, hogy meglehet az egész újítás csak pár megfelelően elhelyezett mágnesből, meg valami nanotechnológiás bevonatból áll, de lehet akármilyen más installáció is,(nem tudhatom, hisz én nem egy zseni vagyok, sőt ebből kiindulva valószínűbb, hogy a magyarázat még ennél is egyszerűbb) amivel a sugárzás oroszlánrészét elterelik a tekercsektől, feleslegessé téve a vastag burkolatok alkalmazását.