• NEXUS6
    #32
    A XX. szd végén a kormányok, és más szereplők kitalálták, hogy hogyan lehet a demokrácia miatt elkanászodott alattvalókat kordában tartani. Ez nem más mint a krízis kontroll. Elfogy az olaj 20 éven belül, mondták 40 éve, aztán a környezetnek annyi, kicsináltuk a Földet, meg túlnépesedünk. STB krízisekkel riogatják az embereket.
    Ezek csúcsfegyverét jelentő összeesküvés elméleteket nem is kell a kormányoknak, vagy más szereplőknek kitalálni. Az kéne csak, mert akkor a nyomok hozzájuk vezetnek. Elég csak a sajtóban egy-két fontos motívumot belőni, aztán a műkedvelő konteó gyártók perceken belül összerakják a legót.

    A lényeg, hogy az emberek elfogadják, hogy globális és közvetlen fenyegetésnek vannak kitéve, féljenek és ezért hajlandóak legyenek a szabadságjogaikat önként, közvetlen kontrol nélkül korlátozni, a kitalált rendszebályokat betartani.

    Ha elhiszed, ha félsz attól, hogy a kormány, vagy más szereplő képes lehet valamilyen eszközzel pl a tudati kontrollra, akkor a kontroll már működik is. ;)
    Ahogy, a cikk mondja ne igaznak kell lennie, elég ha lehetőség szintjén elhiszed.