• kvp
    #9
    A muholdas adas gyanus. Egy okostelefon viszont nem es van rajta gsm, tovabba usb-n barkacsolas nelkul rakotheto periferiakent a motorvezerles. Ezen a mobilon keresztul a telepites utan csatlakozhat a vezerlo szerverre, amit az iranyitast vegzo ember is eler, igy barmikor barhonnan a neten keresztul taviranyithatova valik. Ha sokaig kell varnia, mondjuk egy hazteton eldugva, akkor erdemes toltore tenni, aminek egy gyorscsatlakozos kioldoval kell rendelkeznie, hogy felszallaskor automatikusan leoldjon.

    A dronecode projectnek hala viszont nemsokara lehet par hasznosabb kigeszito is, pl. kepfelismero szoftver, ami kepes azonositani a keresett szemelyt/jarmuvet, igy taviranyitas, azaz zavarhato radiojelek nelkul is fel tudjak majd ismerni a celt.

    Mivel ma mar annyira egyszeru dront fejleszteni, hogy a betiltasuk kb. olyan mintha a keseket probalnak betiltani, ezert a jo megoldas a vedekezes lesz ellenuk, azaz a fontosabb celszemelyek mar az utcara is csak dronok elleni ciws megoldasokkal mehetnek ki, mint ahogy a pancelozott, akna allo jarmuvek hasznalata ma is gyakori. A drontechnologiat a palackba visszarakni kb. olyan probalkozas lenne, mint a kozossegi mediat megszuntetni, hogy ne alakuljanak ujabb es egyre hatekonyabb forradalmi es/vagy terrorszervezetek a neten keresztul. (lasd: isis)

    ps: Az amerikai dronok jo resze meg mindig windows xp-t hasznal es minden varakozasunk ellenere meg azok is mukodnek a fel vilagon keresztulrol iranyitva...