Izzólámpa wiki
itt nincs szó koneótról meg összeesküvés elméletről.
"Az általános célú izzók élettartama 1000 óra. A tömeggyártásnak köszönhetően olcsó."
azért, hogy olcsó legyen alább adták az élettartalmat. Látsz itt össze esküvésre utaló bármit is, te nagyon okos?!?!?
Erre céloztam azzal, hogy nem lesz 11éves LED lámpa sehol. Az, hogy mi megy tönkre meg mi nem, attól fögg mit tekintünk tönkremenetelnek. Az első generációs LED lámpák fényerejének kb. 40-50%-át kb. 1 év alatt elvesztették. Ez egy lámpa esetén a tönkremenetellel egyenlő. Az új lámpák már nem ilyenek, de drágák is. Namost ha ócsósítod akkor jönnek a rossz minőségű szarok. Akár csak a kompakt fénycső esetében. A srágák az marhajók, viszont a csóringer tömegeknek gyártottak szinte kivétel nélkül mind szarok.
ÉS ez nem konetó, hanem biznic. Semmi köze az összeesküvés elméleteknek ehhez.
LED lámpák ára
nekem 24db izzó van most a házamban. Ha ezt mind lecserélném LED-re akkor kb. 15000-144000Ft közötti árban jönnék ki. Még az alsó esetében is bő 600 forint egy lámpa ára. Ami csak 70 fokban nyomja a fényt, tehát igazából nem helyetesíti a hagyományos izzót, inkább a halugénre hajaz.
"Képtelen vagyok megérteni, hogy az ilyen konteós felfogás miért gyökerezik ennyire mélyen"
hogy erre is válaszoljak: talán mielöt valakit valamivel megvádolok, elöbb utána olvasok, hogy mit is írt. Lásd fenti linkem. És akkor talán nem égsz mint a rejsztág. ;)