• Irasidus
    "Az izzószál wolfram és kész. Azért wolfram, mert a legmagasabb az olvadáspontja. Más anyag megolvadna. Más anyag megolvadna."

Az izzólámpa 11 részből áll, amit most nem sorolok fel. Az izzó élettartamát valóban leginkább a wolframszál párolgása határozza meg. Ez többféle módon lehet csökkenteni, vákuum nagyságának növelésével ami költséges és drága eljárás(!), többek között azért, mert nem csak kiszivattyúzni kell a levegőt, hanem kémiai eljárással megtisztítani az izzó üvegét(!), persze az sem mindegy milyen üvegből van(!), illetve a minőségi izzóknál gáz töltésével(!), ahol a töltőgáz tisztasága megint csak meghatározó tényező(!), illetve az üvegre felhordott kémiai anyagokkal amik a párolgó wolframot megköti, így lassítva a folyamatot(!). Persze ezeket el lehet bagatellizálni, de különböző eljárási technikák vannak amik különböző minőséghez, és árhoz vezetnek, és ez tény.

"Nem összeesküvés-elmélet, amit írtam. Még összeesküvés sincs benne. Kapaszkodj meg, a főiskolában a marketing órán még tananyag is volt a tervezett élettartam. Az USA-ban évtizedek óta mennek az európai villanykörték, míg itt elpukkannak meg tény. "

Amúgy van erre valami bizonyítékod is, hogy tanították neked, vagy csak bemondásra higgyem el? Nem mintha releváns lenne, hogy marketing szakon, vagyis egy nem műszaki szakon, mit tanítanak neked, csak kíváncsi vagyok, hogy tényleg ennyire rossz már a magyar oktatási rendszer?