A Lavi-val kapcsolatban elég sok forrás egyetért abban, hogy az amcsik nem nagyon nézték jó szemmel, hogy az ő gépüknek csinálnak konkurenciát. Ezen szerintem kár vitatkozni.
Mivel vadászbombázónak tervezték így a légiharc képesség csak egy tényező lett volna. A nagyobb szárny miatt az esetlegesen alacsonyabb tolóerő/tömegarány sem jelentett volna kevesebb hasznos terhet, sőt! Az F-4-hez képest meg azért még légiharcban is előrelépést jelentett volna. Ezek miatt írtam, hogy 1-2 paraméterben jobb volt, mint az F-16. De konkrétan nem a légiharcra gondoltam.
Az hogy a J-10-hez mennyiben járultak hozzá, azt meg csaka kínaiak, meg az izraeliek tudják. De egyikőjüknek sem érdeke elárulni. Az izraeliek konkrétan megütnék a bokájukat, ha kiderülne, hogy gyak amcsi technológiát adtak át. Aztán ugye a hajtómű is a ws-10 volt tervezve, ami az F-16 GE gyártmányú hajtóművén alapul, csak azt még mindíg nem képesek lekopizni. Szemben a jó kis orosz technológiával ugye.
Szal tényleg nem csak azért hasonlít a Lavira, mert az egyik kínai mérnöknek Lavi, meg F-16 falinaptár volt a wc falon. Sokkal több a hasonlóság, mint az F-15/Mig-25 esetében! ;)