• Tetsuo
    #11
    A nyilt részvénytársaságoknak kötelező az éves, bizonyos esetben a fél- ill. negyedéves jelentés, de a tulajdonosokat nem kell minden esetben feltüntetni (pl. a nyilt piacon forgó részvények tulajdonosait), ráadásul a többségi tulajdonosok jelentős része egy másik társaság, ami gyakran zárt részvénytársaság vagy egy pénzügyi csoport (nyilvános nevek nélkül). Lehet csendestárs LTD-kben is, amik akár kaszinót üzemeltethetnek stb.
    Emellett egy személy vagyona nem csak részvényekből áll, hanem kötvényekből, ingatlanokból (házak, földterületek, bányák), műkincsekből, egyéb befektetésből, ingóságból... azután vannak a családtagok nevén futó dolgok, ami végülis, többségében a családfő vagyona, csak így praktikusabb.
    Ezeket mind csak becsülni lehet.
    Azután van a kifejezetten illegális jövedelemből származó vagyon, ami megintcsak nem publikus ugye. :-) Ez Billy Boy esetén talán nem áll fenn.
    Véleményem szerint Billynél vannak nagyságrendekkel gazdagabb egyének vagy családok még az Egyesült államokban is
    Ez a cikk pl. érdekes.
    De talán van egy határ, amikor a vagyonnál "értékesebb" a hatalom, vagyis pl. amikor a Goldman Sachs-tól Kadhafi kérte az igazi aranyát a nyomtatott dollár helyett, hirtelen felerősödtek a lázadások és tetemes NATO-segítséggel megdőlt Kadhafi rezsimje. (Jelenleg sokkal szarabbul élnek, mint négy éve, de ez már nem érdekes.) Egy-egy érdekcsoport vagy világszervezet befolyása fontosabb, mint az összes vagyona, mégnagyobb szinten pedig - úgy tűnik - a fősodratú média birtoklása a legnagyobb előny a hatalmi játszmában.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.10.12. 01:57:33