• Tetsuo
    #23
    MINDEN kommentedben van érvelési hiba.
    Pl. követeled az általad említett listát, sorrendet. Milyen lista?! :-S Én nem hivatkoztam rá soha, mégis rajtam kéred számon.
    Nem véletlenül használtam a közelmúlt és hasonló kifejezéseket, ugyanis ezt nem lehet egzaktul, számokkal meghatározni. A materialista felfogásod abban is kiütközik, hogy máshogy értelmezel olyan dolgokat, mint igazság, jó és rossz stb. Más emberek számára (aki nem materialista) ezek alapdolgok, nem a nézőponttól függenek, hanem örökérvényűek. Ez a szemlélet a társadalomban is fellelhető még, de kultúrális nyoma a személyekben is (még benned is).
    Pl. feltételezhetően mindenkinél van egy pont, amikor az állam által alkotott törvények már annyira abszurdak, hogy nem fogadja el azokat és olyan értékrendszerhez vonzódik, amit "jogosnak", "igazságosnak" vél.
    Az ősi eredetű jogok és a szokásjogok többsége is efféle igazságot sejtet.
    A demokrácia több helyen lefektetett alapelvei is kimondják, hogy minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket.
    A nemzet meghatározása pedig nem az én feladatom. ;-)
    "Mivel ugyanabban az emberi temészetben osztozunk, egyetlen nagy emberi családnak a tagjai vagyunk. Mivel azonban ezt az egy-ugyanazon emberi természetet konkrét történelmi körülmények határozzák meg, szükségszerűen szorosabban kötődünk konkrét emberi csoportokhoz a családtól kezdve egészen addig az etnikai és kulturális csoportig, amelyet nem véletlenül hívnak nemzetnek, nációnak, a latin nasci (születni) igéből, amelyet a patria (haza) kifejezés még gazdagabbá tesz, a család valóságát idézve fel bennünk."
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.09.24. 14:48:18