• Pares
    #2
    "Iddo Moed, az izraeli külügyminisztérium kiberbiztonsági koordinátora megvédte a gyakorlatot, mondván az emberek megértik, hogy a biztonságért cserébe fel kell adniuk a magánszférájuk egy részét."

    Hogy is van az a mondás, ami pont illik ehhez a mondathoz? Ja, már eszembe jutott: "Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot." - Benjamin Franklin

    Most akkor mégsem Izrael a legdemokratikusabb, legerkölcsösebb, legtoleránsabb és az emberi jogokat legjobban tisztelő ország a Földön?
    Egyébként kitől védenek? Kitől kell félnünk és rettegnünk? A terroristáktól? Akiket ők pénzelnek? Mi számít "bűncselekménynek" vagy "felkelés szervezésének"? Ha kiírom a Facebook falamra a véleményem Izraelről meg a zsidókról, már bűncselekményt követek el? Úgy tudom, hogy kiválasztottékat már kritizálni se lehet nagyon semmiért, mert automatikusan jár az antiszemita, rasszista és gyűlöletkeltő bélyeg?! Valaki definiálja már nekem, hogy mi az a szólásszabadság, mert ebben a nagy védelemben már nem tudom értelmezni.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2014.09.18. 19:53:07