Final Fantasy XIII - PC
  • nxs
    #95
    Kis élménybeszámoló 38 óra gameplay után + történelem. ( Chapter 10)

    A trailerek megjelenése után komolyan elgondolkoztam,veszek egy ps3mat. Vártam a játékot mint a messiást,régi rajongó vagyok,első FF játékomat még anno a pecsa melletti piacos gameboy "kazetta cserélgető" kutricánál szereztem be véletlenül és teljesen a rabja lettem (Final Fantasy Adventures) de győzött a józan ész...150k hufot kiadni egy game miatt beteges. Jöttek is a szar értékelések,Square újabb hatalmas baklövése,stb...FF10 ugyan ezt kapta megjelenéskor,most pedig "de jó is volt a 10 ,elbaszták a szériát"

    A Final Fantasy 13 jó,sőt kifejezetten jó. Húztam a számat az elején miért nincsen lvlup,miért csak a maint lehet irányítani,miért ilyen megkötött a fejlődés? Mert ez a rendszer így élvezetes,nem grindeled le a lényeket,van kihívás és öröm a keményebb harcok után. Na de hol van a world map? Mikor kapom meg Cid-től a repcsit? Hol fogok Chocobot fogni? Hova tűntek a Mogok...Kupo? Sajnos ez itt nem így működik,sodor az ár és mész előre a felfestett csíkon ahogy hömpölyög a történet. Ennek ellenére eddig jól szórakoztam,nem éreztem tehernek ezt a "csőbenjárást" a történetmesélés és az ütős harcrendszer elviszi a hátán a játékot. Lenyűgöző a látvány is (nem nincsen benne Crysis 3 féle vízfizikatükröződésdx11apjafsza..dizájn szempontjából azért köröket ver rá) mégis ott a hiányérzet....

    Megvilágosodtam hol lóg ki a lóláb! (Lost Odysseynél meg belóg)

    Nobuo Uematsu a zene : http://www.youtube.com/watch?v=Yn71hIsm0U8 (ez szerintem mindenkinek megvan)
    Hironobu Sakaguchi a régi góré : http://www.youtube.com/watch?v=uBezSLI3qUc (megszülethetett a kedvenc FF karakterem Steiner + Vivi és egy vicces mégis sokkal komolyabb kérdéseket boncolgató része a szériának)

    Összegezve : 7/10 (nagyon jó) (-1 ha balfsz vagy és fingod sincsen miért van a VGA drivered és a benne lévő lehetőségek)

    Ennyi pénzért ajándék egy ilyen kaliberű játék,aki szereti a Jrpgt annak bőven megéri.

    BONUS : http://www.youtube.com/watch?v=3Ma-BeKXC38